Daca sunt nascuta in 05.1954, actualmente pensionata pe caz de boala din 03.2007, cu o vechime de 29 de ani si 8 luni, in ce conditii pot beneficia de pensionare anticipata la limita de varsta? De la ce varsta? Acesti ultimi 2 ani se vor adauga la vechime?
Aveţi dreptate , cazul d-nei respective făcea referire la o trecere din pensia de invaliditate la o eventuală anticipată, ceea ce nu este posibil pe Legea 19/2000. S-ar părea că astăzi suntem mai grăbiţi cu răspunsurile ... - eu cel puţin am avut în vedere cazul general de deschidere a drepturilor de pensie anticipată parţială...
În orice caz e şi un lucru bun în toată problema ridicată de d-na respectivă, pentru că în general cuantumul pensiei de invaliditate este mai avantajos decât cel al unei pensii anticipate cu penalizare...
Din nou, depinde de situaţia concretă a fiecărei persoane.
Eu m-am gandit ca dupa ce utilizatorul citeste ca poate primi pensie anticipata partiala , se insanatoseste si o sa fie intrerupta plata pensiei , si dupa ce mai lucreaza o luna o sa ceara pensie anticipata partiala daca aceasta este mai mare decat pensia de boala .
:offtopic: Daca primesti pensie de boala e nasol ca nu poti sa te imprumuti la banca!