avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar decedat succesiune bun nedeclarat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar decedat succesiune bun nedeclarat la primarie

Buna ziua,
proprietarul a decedat si nu a declarat la primarie un imobil teren dobandit in 1991 prin contract de vanzare cumparare si autentificat prin hotarare judecatoreasca in 1993. Terenul in cauza mai face obiectul succesiunii?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
che, utilizator
Cel mai recent răspuns: che , utilizator 08:14, 10 Decembrie 2021
Da.
Practic se poate dezbate succesiunea direct la notar si pe urma sa se faca inregistrarea la primarie a terenului?

Nu. La notar în afara de actul de proprietate, se prezintă și un certificat de atestare fiscala și o adeverința de rol, unde bunul trebuie sa figureze pe rolul defunctului.
Întâi înregistrați bunul la Primarie, cel mai probabil fiind obligați sa achitați și impozitul din urma, după care dezbateti succesiunea la notar.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pentru o casa construita fara autorizatie in 1967 Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Problema pe care o am este legata de dreptul de proprietate asupra imobilului. Pentru teren am obtinut hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, lipsa acte pusa2mimi pusa2mimi Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De ... (vezi toată discuția)
Supliment succesiune pentru extensie constructie VectorC VectorC Buna ziua. Sunt mostenitorul unei case de vacanta care a apartinut parintilor mei, ambii decedati. Casa a fost construita in 1994 si extinsa in 1998 fara ... (vezi toată discuția)