Buna ziua,
Intentionez sa dau in judecata arhitectul deoarece ne-a gresit proiectul prin nerespectarea conditiilor din certificatul de urbanism, astfel ca nu am primit autorizatia de construire. Ulterior a modificat proiectului, despartindu-l in 2 parti. Asta a dus la o multime de alte acte, avize, etc si la intarzieri de 1 an in demararea lucrarilor. Preturile materialelor s-au marit in acest timp si am pierdut foarte multi bani si timp din cauza lui.
Credeti ca pot castiga un astfel de proces? Multumesc anticipat.
PS. In prezent tot el are o atitudine sfidatoare si ingreuneaza efectiv colaborarea necesara pe parcursul lucrarilor.
Șansele de câștig ale unui proces se estimează în urma consultării actelor și legislației aplicabile. Niște daune materiale/morale, după caz, pentru întârzierea lucrărilor din cauză că nu a fost diligent și nu a respectat mențiunile din certificatul de urbanism pot fi cerute, da, însă în ce măsură poate fi pusă în sarcina arhitectului și costurile adiționale ale materialelor de construcții, rămâne de văzut/analizat.
Dacă sunteți în zona București/Ilfov sau în proximitatea acestei zone și doriți asistență juridică în această speță, mă puteți contacta.
Proiectarea unei case
valy 84
Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract
virgil71
Buna ziua.
Am incheiat acum 2 ani un contract de proiectare cu un birou de arhitectura.
Un contract sumar, fara clauze, doar obiectul contractului, partile ... (vezi toată discuția)