avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am făcut o sesizare la ITM pentru neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am făcut o sesizare la ITM pentru neplata salariului ...

Bună ziua. Am făcut o sesizare la ITM pentru neplata salariului de către fostul angajator iar ei au răspuns ca respectivul a fost amendat. Am cerut mai departe sa știu sub ce lege și sub ce articol a fost amendat ca să pot merge mai departe în instanta iar răspunsul lor a fost "societatea a fost sancționată pentru neplata salariilor." pot da și ITM în judecata pentru favorizarea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 10 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre nici o favorizare,in procesul indreptat impotriva angajatorului pt recuperarea drepturilor salariale va folositi de raspunsul primit de la ITM,eventual solivitati instantei sa faca o adresa prin csre sa ceara relatii privind rezolvarea sesizarii dvs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca in baza Legii 108/1999 a fost amendat .... în instanță puteți depune fotocopie de pe răspunsul ITM-ului.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am solicitat ITM-ului articolul deoarece voiam sa știu dacă amenda a fost intr-adevar pentru neplata drepturilor salariale sau pur și simplu au dat o amenda oarecare. Situația este oricum mai complicata deoarece am primit de la fostul angajator prin e-mail decizia de încetare a contractului de munca "de comun acord" imediat după vizita celor de la ITM, ori noi am avut o discuție telefonica prin care am specificat ca voi semna demisia în momentul în care îmi voi primi drepturile salariale.


Cornel Vasile a scris:

Cred ca in baza Legii 108/1999 a fost amendat .... în instanță puteți depune fotocopie de pe răspunsul ITM-ului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incălcarea de către angajator a obligaţiei prevăzute la art. 166 alin. (1) C.mun. cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, constituie contravenție sancționată de ITM cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepţia situaţiei în care angajatorul se află sub incidenţa Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata remuneratie mexic85 mexic85 in caz de-ntarziere a remuneratiei, din partea unui angajator, catre angajat, in baza unui contract individual de munca banal, normal, fara clauze speciale,, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca cineva imi poate solutiona problema mea referitoare ... So SStylez So SStylez Buna ziua, daca cineva imi poate solutiona problema mea referitoare la vesnica problema des intalnita - o firma nu doreste sa achite drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)