avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna seara, Detin o firma si 2 dintre furnizori mi-au ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna seara, Detin o firma si 2 dintre furnizori mi-au solicitat ...

Buna seara,

Detin o firma si 2 dintre furnizori mi-au solicitat insolventa in instanta.Ideea e ca la primul termen de judecata s-a amanat pt luna ianuarie.Ideea e ca intre timp am facut un acord de mediere/esaloare a creantelor si deja am inceput sa le fac platile conform graficului de esalonare.Intrebarea mea este urmatoarea : Daca am facut acord de mediere cu cei 2 furnizori, pot stopa procesul de insloventa?Cei 2 furnizori nu au interesul sa se ajunga la procedura de insolventa.Dar din cate am inteles, Judecatorul poate sa nu tina cont de esalonare si acordul de mediere dintre parti si sa demareze procedura de insloventa?Ce ma sfatuiti sa fac?Ideea e ca nu as vrea sa se ajunga la insolventa ci sa imi achit sumele restante.
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 23:16, 28 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Din cum v-ati exprimat inteleg ca a fost modificata scadenta creantelor prin acordul de mediere si a fost agreata o esalonare la plata.

Daca nu sunt scadente creantele creditorilor evident ca a disparut starea de insolventa.

Eu as depune acordul/acordurile de mediere, as merge la termen si as spune judecatorului sindic exact ce am scris mai sus.

Judecatorul are de verificat daca exista sau nu starea de insolventa dupa cum reiese din probatoriul administrat in dosar.

De aceea se deschide procedura chiar daca partile spun altceva.

Judecatorul e obligat sa judece si pe baza probelor administrate.

Ganditi-va ca judecatorul nu cunoaste decat probele de la dosar si sustinerile partilor (care nu sunt mereu adevarate).

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un creditor cere insolventa , altul poate face somatie de plata ?aceluias debitor. discover discover Buna ziua impotriva debitorului meu un alt creditor a deschis procedura ptr faliment . Mentionez ca primul termen de judecata este in 20 septembrie 2010. ... (vezi toată discuția)
Executari silite pentru administratori firme in insolventa mirela_man mirela_man Buna ziua, As avea doua intrebari .Firma se afla in insloventa din decembrie 2007.Inainte de intrarea in insolventa Adminsitratorul societatii a luat 2 ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)