avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ajut o nepotica si nu stiu de unde sa incep. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ajut o nepotica si nu stiu de unde sa incep. Am o verisoara ...

Vreau sa ajut o nepotica si nu stiu de unde sa incep.
Am o verisoara care locuieste intr-un sat din jud. Iasi. Ea are 5 copii, dintre care o fetita are dislexie si dilalie, desi are 8 ani. Copila a inceput sa fie luata peste picior la scoala si sa se inchida in ea. Parintii nu isi permit drumuri regulate in oras la psihologi, logopezi desi a incercat acum doi ani mergand cu ea o data pe saptamana insa fara rezultate. Eu ii vad destul de des si sunt apropiata de copii si copii de mine. Chiar i-am luat la noi in vacanta. Fetita cu probleme de vorbire a stat la noi 2 luni in 2020. Am vorbit cu parintii si ne-am gandit ca ar fi bine sa o iau la Bucuresti, la mine, sa o inscriu la medici si la scoala si sa ii ofer sprijinul necesar din punct de vedere medical, mental si scolar pentru a o ajuta sa se dezvolte normal si sa revina acasa in vacante.
Acum, nu stiu ce demersuri putem face, eu si parintii ca sa pot tine copila la Bucuresti, sa o inscriu la scoala si la doctor si sa ma ocup de ea. De la notar ne-au trimis la autoritatea tutelara care ne-au trimis la primaria satului...
Vreau doar sa o/ii ajut si ei sunt de acord. Suntem constienti ca este o situatie oarecum extrema,, ca este o responsabilitate mare insa impreuna, credem ca este singura sansa ca ea sa duca o viata normala si sa nu se repete poveste bunicii...care este oligofrenica.
Acum astept raspuns de la primaria satului si de la scoala din Bucuresti cu privire la pasii ce trebuie urmati.

Multumesc de sugestii.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:24, 11 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Va trebui sa va adresati la Directia pt protectia copilului de sector, din raza domiciliului dvs. (DGASPC).
In cazul in care parintii sunt de acord, se va institui masura plasamentului fetiteti la dvs.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, care sunt pașii și demersurile legale pentru stabilirea ... CostinaPavel CostinaPavel Bună ziua, Care sunt pașii și demersurile legale pentru stabilirea autorității tutelare și a tot ce tine de interesele copilului in cazul de mai jos? ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot lua copilul din plasament? Geo27br Geo27br Bună ziua,as vrea sa stiu daca se poate si cat este de complicat sa imi iau copilul din plasament daca eu si sotul suntem stabiliti in Germania..Precisez ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil paula38 paula38 buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu orice sfat.problema este urmatoarea am in plasament legal fetita fratelui meu ,adica parinti au dat in urma cu 4 ... (vezi toată discuția)