avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Bună seara! Am girat acum 3 ani o colega. Ea nu si a mai plătit imprumutul, am fost executata silit, am terminat de plătit datoria si am acționat o in judecata pentru a mi recupera banii. Problema e ca instanta mi a respins cererea ca fiind neîntemeiată, putând face cerere in anulare in 10 zile de la comunicare. E posibil asa ceva? Ce pot sa fac? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
sofiapop, utilizator
Cel mai recent răspuns: sofiapop , utilizator 22:07, 24 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum putem sa ghicim noi motivul.pt care instanta v -a respins actiunea.?Daca ati facut-o cu, ,,modele",de pe net si fara sa consultati un av solutia nu sr trebui sa va mire.Cand aveti hotararea motivata mergeti la un av pt a analiza.ce sanse aveti sau daca aveti av discutati cu acesta..Sunt n.motive pt care actitunea dvsputea fi respinsa..
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încă nu am primit hotărârea ca să stiu motivele. Evident ca am angajat un avocat, care se pare ca nu si a făcut lecțiile cum trebuie. Si pana la urma nu vad care ar fi motivele pentru care a respins cererea ?! Sper sa nu ajung sa cred ca instanta ingenuncheaza binevoitorii si incurajeaza escrocii! Mulțumesc pentru răspuns, noapte liniștită !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa aflati motivele cand o sa primiti hotararea, apoi o puteti ataca.
Poate v-ati intemeiat cererea pe articole pe care nu se putea intemeia aceasta cerere sau poate fi o geseala a judecatorului, ce se va remedia in calea de atac.
daca sunteti amabila, reveniti pe subiect cand veti stii.
putând face cerere in anulare in 10 zile de la comunicare.

probabil, scrie altceva acolo, ca puteti depune apel .
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptate si sper sa nu rămână asa. Voi reveni când voi avea hotararea, desigur. Va mulțumesc frumos! Duminica binecuvântata!
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
sofiapop, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din expresia „cerere în anulare în 10 zile,” pe care ați folosit-o în prima postare, rezultă că a fost urmată procedura (specială) a ordonanței de plată, iar nu calea dreptului comun.

Pare că dau în cărți, dar vă asigur că nu sunt dintre acelea pentru jocul de macao, ci niște volume mai groase.

Având în vedere și art. 1021 cpc. pe care îl redau mai jos, aș putea nimeri destul de bine și cam ce va scrie prin încheierea de respingere. (ideea, nu cuvintele)

Bineînțeles că e mai bine pe citite, dar, în caz că am nimerit-o, vestea bună este că încheierea pronunțată nu are autoritate de lucru judecat.

În funcție de motivare, urmează să apreciați dacă are „haz” să vă mai distrați și în cererea de anulare ori o luați de la capăt pe calea dreptului comun.


Art. 1.021. -

(1) Dacă debitorul contestă creanţa, instanţa verifică dacă contestaţia este întemeiată, în baza înscrisurilor aflate la dosar şi a explicaţiilor şi lămuririlor părţilor. În cazul în care apărarea debitorului este întemeiată, instanţa va respinge cererea creditorului prin încheiere.

(2) Dacă apărările de fond formulate de debitor presupun administrarea altor probe decât cele prevăzute la alin. (1), iar acestea ar fi admisibile, potrivit legii, în procedura de drept comun, instanţa va respinge cererea creditorului privind ordonanţa de plată prin încheiere.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2), creditorul poate introduce cerere de chemare în judecată potrivit dreptului comun.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata. sentinta irevocabila. debit nerecuperat Monica H. Monica H. Am formulat o cerere de chemare in judecata, care a fost respinsa prin sentinta irevocabila, motivat de faptul ca instanta \\"nu a fost convinsa\\" iar ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere respinse de instanta mihaela vizintin mihaela vizintin Am cerut in instanta plata penalitatilor de intarziere pe OG 5/2001la un debit restant neachitat inca, ce face obiectul unei executari silite. Cererea a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune in drept comun pentru recuperare creanta. care este procedura prealabila? anna_cta anna_cta Vreau sa inregistrez o actiune in drept comun pentru recuperarea unei creante dintr-un contract de vanzare-cumparare. Debitoarea nu si-a achitat facturile. ... (vezi toată discuția)