avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Bună seara! Am girat acum 3 ani o colega. Ea nu si a mai plătit imprumutul, am fost executata silit, am terminat de plătit datoria si am acționat o in judecata pentru a mi recupera banii. Problema e ca instanta mi a respins cererea ca fiind neîntemeiată, putând face cerere in anulare in 10 zile de la comunicare. E posibil asa ceva? Ce pot sa fac? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
sofiapop, utilizator
Cel mai recent răspuns: sofiapop , utilizator 22:07, 24 Decembrie 2021
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul nu este o stiinta exacta gen matematica iin care 2 plus 2 fac mereu.patru.Legile se interpreteaza,exista opinii diferite atat in doctrina cat si in practica etc.Nu cred ca acelasi judecator a judecat si cauza colegei dvs .mai degraba alt judecator din cadrul aceleiasi instante.Avocatul nu a gresit dar ar fi trebuit sa va spuna ca aceste cereri de ordonante de plata sunt, ,,blocate",usor de partea adversa daca isi face aparari.Aveti deschisa cu sanse calea indicata corect de catre colegi a actiunii in regres..
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am inteles cum sta treaba, e in funcție de norocul pe care il ai! Dacă ajunge cazul tău la un judecător indulgent, ești rezolvat si te consideri norocos, dacă nu....trebuie sa te mai lupți. Eu nu acuz avocatul, Doamne ferește! In concluzie, am vreo sansa sa mi recuperez vreodată banii? Atât vreau sa stiu. Mulțumesc!
Da,asa cum s a spus aveti.la indemana.o actiune in regres,av a incercat onrdonanta de plata fie pt ca a crezut ca se va judeca mai repede,fie ca sa nu platiti taxa de timbru la valoare etc.
Am înțeles! Mulțumesc frumos pentru răspunsuri! Crăciun fericit si binecuvantat, sa aveți sănătate si succes in toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata. sentinta irevocabila. debit nerecuperat Monica H. Monica H. Am formulat o cerere de chemare in judecata, care a fost respinsa prin sentinta irevocabila, motivat de faptul ca instanta \\"nu a fost convinsa\\" iar ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere respinse de instanta mihaela vizintin mihaela vizintin Am cerut in instanta plata penalitatilor de intarziere pe OG 5/2001la un debit restant neachitat inca, ce face obiectul unei executari silite. Cererea a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune in drept comun pentru recuperare creanta. care este procedura prealabila? anna_cta anna_cta Vreau sa inregistrez o actiune in drept comun pentru recuperarea unei creante dintr-un contract de vanzare-cumparare. Debitoarea nu si-a achitat facturile. ... (vezi toată discuția)