avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Bună seara! Am girat acum 3 ani o colega. Ea nu si a mai plătit imprumutul, am fost executata silit, am terminat de plătit datoria si am acționat o in judecata pentru a mi recupera banii. Problema e ca instanta mi a respins cererea ca fiind neîntemeiată, putând face cerere in anulare in 10 zile de la comunicare. E posibil asa ceva? Ce pot sa fac? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
sofiapop, utilizator
Cel mai recent răspuns: sofiapop , utilizator 22:07, 24 Decembrie 2021
Buna ziua ! Da, intr-adevar avocatul a formulat .... ordonanta de plata. Din ce ati scris, inteleg ca debitorul ar fi putut sa conteste creanta. Nu am vazut nimic in dosar si nu avea cum sa conteste creanta, pentru ca nu avea cu ce sa dovedeasca, prin niciun mijloc, ca ar fi facut plata. Probabil ca altele sunt motivele pentru care a fost respinsa cererea, chiar sunt curioasa, o sa revin cand o sa am hotararea. Va multumesc pentru raspuns si timpul acordat !
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa mine, la cat nu ma pricep, ar fi trebuit o actiune in regres, dupa modelul de mai jos

[ link extern ]
"In cauză, instanţa reţine că pretenţiile deduse judecăţii pe calea ordonanţei de plată nu
rezultă dintr-un contract civil constatat printr-un înscris însuşit de părţi -debitorul garantat şi
fideiusor- prin semnătură, or, în această situaţie, instanţa reţine că nu sunt îndeplinite condiţiile de
admisibilitate ale cererii de emitere a unei ordonanţe de plată, fideiusorul având la îndemână
acţiunea în regres de drept comun."
Am revenit cu raspunsul, ati avut dreptate , din cate inteleg eu.
Raman totusi stupefiata, in ce tara traim si cu ce justitie. Eu si colega mea am avut acelasi avocat, aceeasi cerere formulata, aceleasi acte depuse la dosar.....procese diferite. Mie mi-a respis cererea, iar ei i-a fost admisa. Cum e posibil asa ceva, nu exista aceleasi carti dupa care au invatat judecatorii astia? Intreb si eu.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca unul dintre judecători sa fi greșit.
Eu adesea spun ca dreptul este mult mai complicat decât pare dar putini înțeleg...
Posibil, dar asta nu ma incalzeste cu nimic, din contra .... raman cu un gust amar, fara incredere si simt ca ma lupt cu morile de vant !

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata. sentinta irevocabila. debit nerecuperat Monica H. Monica H. Am formulat o cerere de chemare in judecata, care a fost respinsa prin sentinta irevocabila, motivat de faptul ca instanta \\"nu a fost convinsa\\" iar ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere respinse de instanta mihaela vizintin mihaela vizintin Am cerut in instanta plata penalitatilor de intarziere pe OG 5/2001la un debit restant neachitat inca, ce face obiectul unei executari silite. Cererea a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune in drept comun pentru recuperare creanta. care este procedura prealabila? anna_cta anna_cta Vreau sa inregistrez o actiune in drept comun pentru recuperarea unei creante dintr-un contract de vanzare-cumparare. Debitoarea nu si-a achitat facturile. ... (vezi toată discuția)