avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara ,intampin următoarea problema :sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara ,intampin următoarea problema :sunt in concediu creștere ...

Buna seara ,intampin următoarea problema :sunt in concediu creștere copil ,am incercat sa merg din nou la serviciu ,am mers doar două zile dar bebe plânge si nu sta cu nimeni ,am hotarat sa revin in concediu doar k mi s.a spus de la contabilitate k nu se poate deoarece s.a facut o decizie de încetare a concediului si nu se poate anula. Intrebarea mea este :pot sa imi continui concediu de creștere copil si sa beneficiez in continuare de indemnizatie ??*(bebe are 1 an si 6 luni)
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 07:17, 14 Decembrie 2021
Puteți sa reintrati în concediul prntru creșterea copilului si sa beneficiați in continuare de indemnizatie.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
Art.12
......
(3) Acordarea indemnizației pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție se face la cererea scrisă a persoanei îndreptățite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanța de urgență.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,doamna contabil mi.a comunicat k nu se poate sa reintru in concediu pt creștere copil deoarece nu se poate anula decizia,aceasta fiind transmisă automat la ITM . Daca nu merg la serviciu este decizia mea ,dar a ținut să îmi spună k nu mai beneficiez de indemnizatie SI nici de stimulent. Ce pot face?mentionez k nu am semnat nici o hartie

Cornel Vasile a scris:

Puteți sa reintrati în concediul prntru creșterea copilului si sa beneficiați in continuare de indemnizatie.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
Art.12
......
(3) Acordarea indemnizației pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție se face la cererea scrisă a persoanei îndreptățite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanța de urgență.

Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
Apostu Ana-maria, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna contabila ar trebui sa citească legea. ..... nu trebuie anulata acea decizie se va emite una noua pentru suspendare.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se va emite o decizie noua de suspendare, nu se anuleaza cea veche. Noua decizie impreuna cu cererea de acordare indemnizatie, le veti depune la primaria de domiciliu. Din ce stiu nu mai e nevoie de alta adeverinta de la angajator. Luati legatura cu serviciul specializat din primarie, sah cu Ajpis-ul, si va indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - legea 66/2016 IldikoB IldikoB Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cum trebuie sa procedez. Copilul implineste 1 an in 13 iunie ( am optat pt 1 an) din 1 iulie vreau sa reintru in concediu ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)