avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare. Intentionez sa ma pensionez anticipat la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare. Intentionez sa ma pensionez anticipat la 60 ani (sunt ...

Pensionare. Intentionez sa ma pensionez anticipat la 60 ani (sunt barbat). Lucrez acum in sectorul privat. Poate cineva sa-mi spuna daca voi putea lucra in continuare ca angajat in sectorul privat? Vizez faptul ca as putea obtine pe langa pensie si salariu, asa cumfac acum foarte multi pensionari.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:51, 13 Decembrie 2021
Legea 263/2010 Art.118
(1^1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari:

c) pensionarii beneficiari ai unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parțiale;
[ link extern ]
[ link extern ]
Vedeti ca este in vigoare legea nr 127 din 2019
Doar cateva articole din legea 127/2019 produc efecte.
Legea pe ansamblu ei a fost prorogata pentru 01/09/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea este: daca am iesit la pensie dupa legea ... Elena Tescaru Elena Tescaru Buna ziua, intrebarea este: Daca am iesit la pensie dupa legea 263/2010, recalcularea pensiei. dupa ce lege se va face? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, dupa noua lege a pensiei 01.09.2021, legea 127/2019 ... elena piriu elena piriu Buna ziua, dupa noua lege a pensiei 01.09.2021, legea 127/2019 ( art 6, 109)se poate iesi la pensie anticipata cu penalizare , avand si contracte individuale ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta pensionare cu 2 ani - locuit 30 ani in zone poluate amaria2015 amaria2015 Buna ziua, Referitor la pensionare, va prezint urmatoarea situatie. Mama mea este nascuta in 25.01.1961, a implinit 60 de ani de curand. Conform legii ... (vezi toată discuția)