avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu 3 luni, ...

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu 3 luni, s-a emis o factura de plata reprezentand prestari servicii (domeniul HoReCa), aceasta urmand a se achita prin virament bancar. Termenul de plata indicat pe factura a "expirat" de mult, ca sa zic asa, acesta nerespectandu-se.Vreau sa stiu care ar fi urmatorul pas pentru solicitarea platii acelei facturi (3000 lei).S-a incercat cu vorba buna de nenumarate ori, amanari peste amanari....Va rog mult sa imi spuneti ce as putea sa fac, sunt anagajata a firmei posibil pagubite de acesti indivizi..Tin sa mentionez ca nu exista contract de colaborare intre cele 2 firme (a noastra si a lor). Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CarlaKiss , utilizator 07:56, 21 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt! Nu stiam sigur daca se poate face ceva fara un contract incheiat intre parti in prealabil...insa, acum mi-ati dat sperante. Va multumesc inca o data, o zi excelenta va doresc!!!
Buna seara,
Aveți vreo comunicare in scris din care sa rezulte solicitarea serviciilor pe care le-ați facturat? Factura este semnată de către beneficiar? Daca nu este semnată, ati transmis-o printr-un mijloc de comunicare pe care l-ați avut frecvent cu beneficiarul?
Vă întreb toate acestea, întrucât, in cazul unei acțiuni în instanță, va trebui să faceți dovada că între firma dvs și beneficiar s-au născut niste obligații, care trebuiesc probate prin înscrisuri.
Orice firma poate sa emită o factura către o altă firmă pe orice suma, dar asta nu înseamnă că trebuie și achitata, atata timp cât nu sunt dovedite relațiile contractuale.
Succes!
Buna ziua! Sunt zeci de mail-uri transmise catre diferite departamente ale acelei firme (firma de productie TV), prin care se solicita achitarea facturii. Contract intre firme nu este intocmit.
Va multumesc pentru interesul acordat!
O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns notificare creanta melaluca melaluca Am primit o notificare pentru o creanta (serviciul public da radiodifuziune) aferenta facturilor emise pe o perioada in care societatea nu a desfasurat nici o ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat unilateral mateidonea mateidonea Buna ziua, in urma cu vreo 10 ani am semnat un contract privind furnizarea de servicii CATV (tv. prin cablu), telefon si internet cu o firma subcontractoare a ... (vezi toată discuția)
Bilant contabil (ce este?) NaiculC NaiculC Colaborez cu o asociatie de contabilitate cu care am semnat un contract pe 6 luni cu plata in avans. Recent am primit o factura pentru \"Bilant Contabil ... (vezi toată discuția)