Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu 3 luni, s-a emis o factura de plata reprezentand prestari servicii (domeniul HoReCa), aceasta urmand a se achita prin virament bancar. Termenul de plata indicat pe factura a "expirat" de mult, ca sa zic asa, acesta nerespectandu-se.Vreau sa stiu care ar fi urmatorul pas pentru solicitarea platii acelei facturi (3000 lei).S-a incercat cu vorba buna de nenumarate ori, amanari peste amanari....Va rog mult sa imi spuneti ce as putea sa fac, sunt anagajata a firmei posibil pagubite de acesti indivizi..Tin sa mentionez ca nu exista contract de colaborare intre cele 2 firme (a noastra si a lor). Va multumesc anticipat!
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt! Nu stiam sigur daca se poate face ceva fara un contract incheiat intre parti in prealabil...insa, acum mi-ati dat sperante. Va multumesc inca o data, o zi excelenta va doresc!!!
Buna seara,
Aveți vreo comunicare in scris din care sa rezulte solicitarea serviciilor pe care le-ați facturat? Factura este semnată de către beneficiar? Daca nu este semnată, ati transmis-o printr-un mijloc de comunicare pe care l-ați avut frecvent cu beneficiarul?
Vă întreb toate acestea, întrucât, in cazul unei acțiuni în instanță, va trebui să faceți dovada că între firma dvs și beneficiar s-au născut niste obligații, care trebuiesc probate prin înscrisuri.
Orice firma poate sa emită o factura către o altă firmă pe orice suma, dar asta nu înseamnă că trebuie și achitata, atata timp cât nu sunt dovedite relațiile contractuale.
Succes!
Buna ziua! Sunt zeci de mail-uri transmise catre diferite departamente ale acelei firme (firma de productie TV), prin care se solicita achitarea facturii. Contract intre firme nu este intocmit.
Va multumesc pentru interesul acordat!
O zi buna va doresc!