avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de creditare intre doua societati.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de creditare intre doua societati.

Buna ziua,
Daca un administrator de firma pe doua societati face ctr de creditare intre cele doua ,trebuie sa indeplineasca vre o conditie?
Se poate acest lucru?
**Eu imi imprumut firma cealalta cu o suma printr un ctr de creditare ,
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: violetaanna , utilizator 08:16, 16 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se poate credita doar daca SRL-ul 1 este asociat in SRL-2 . Adica asociatul SRL 1 crediteaza firma mama SRL 2 ( din care si SRL 1 face parte )

Sau se incheieun contract de prestari servicii intre cele doua firma si asa se achita banii de la una la alta. Atentie insa ca fiin afiliate ( au acelasi administrator ) trebuie respectat pretul de piata .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2021
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal
Acest ctr de creditare este emis din 2018 pe cand acesta era administrator la amandoua societatile ,din ian 2020 acesta a iesit din firma ,Firma 1 a tot crediat firma 2 si o face in continuare ,Este corect,legal?
Am inteles ceva de genul ca,contabilul trebuie sa faca un dosar de privind preturile de transfer,aveti idee in ce consta ,despre ce este vb?
Aceste transferuri noi le-am inregistrat prin 462 debitori diversi.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire creditare fost asociat whatever13 whatever13 Firma a schimbat la un moment dat administratorul si asociatul unic datorita indisponibilitatii acestuia de a se ocupa adecvat de firma. Fostul administrator ... (vezi toată discuția)
Contracte creditare societate irinaandry irinaandry Buna ziua, Va solicit o parere cu privire la urmatoarea situatie: O firma infiintata in anul 2009 de 2 asociati A si B, a tot fost creditata cu diverse ... (vezi toată discuția)
Creditare societate administrator mirela83 mirela83 Buna ziua, am si eu o nelamurire , pentru fiecare dispozitie de incasare reprezentand o suma de bani cu care administratorul societatii crediteaza firma, ... (vezi toată discuția)