Buna ziua,
Daca un administrator de firma pe doua societati face ctr de creditare intre cele doua ,trebuie sa indeplineasca vre o conditie?
Se poate acest lucru?
**Eu imi imprumut firma cealalta cu o suma printr un ctr de creditare ,
Multumesc
se poate credita doar daca SRL-ul 1 este asociat in SRL-2 . Adica asociatul SRL 1 crediteaza firma mama SRL 2 ( din care si SRL 1 face parte )
Sau se incheieun contract de prestari servicii intre cele doua firma si asa se achita banii de la una la alta. Atentie insa ca fiin afiliate ( au acelasi administrator ) trebuie respectat pretul de piata .
Acest ctr de creditare este emis din 2018 pe cand acesta era administrator la amandoua societatile ,din ian 2020 acesta a iesit din firma ,Firma 1 a tot crediat firma 2 si o face in continuare ,Este corect,legal?
Am inteles ceva de genul ca,contabilul trebuie sa faca un dosar de privind preturile de transfer,aveti idee in ce consta ,despre ce este vb?
Aceste transferuri noi le-am inregistrat prin 462 debitori diversi.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.