buna ziua . am inchiriat un spatiu comercial la parteul unui bloc in care doresc sa deschid o spalatorie ecologica de haine . am obtinut toate avizele iar acum la avizul de functionare in localitatea mea CJ a dat o lege prin care trebuie sa am avizul vecinului cu care ma invecinez ( acesta fiind doar unul singur ) si cel a asociatie . Cei de la asociatie si-au dat acordul dar acel vecin nu vrea sub nici o forma sa l dea ( explicandu i ca masinile sunt silentioase nu fac zmogote mai mari decat imi permite leagea ca se vor face si izolari fonice pt a reduce cat mai mult disconfortul ) dar el nu doreste sa si dea acordul .
Intrebarea mea este : ce institutii pot seziza pentru a face masuratori sau verificari si daca sunt incadrat in cele legale sa pot primi avizul si fara acordul lui. Sau doar prin instanta se poate rezolva aceasta problema .
multumesc
Obligativitatea acordului vecinilor reprezinta dispozitie legala
Daca nu reusiti sa sensibilizati vecinul...instanta nu poate dispune hotarare contrara dispozitiilor in domeniu
Incercati sa sensibilizati vecinul,eventual propuneti un serviciu lunar....
este dispozitie legala dar la fel si instanta ii poate cere sa-si dea acordul(sau hotararea instantei sa tina loc de acord).........cand a cumparat ap cu spatiu comercial la parter, si-a asumat si faptul ca acolo va fi mereu un spatiu comercial
nu faceti confuzie cu schimbare destinatie spatiu....care e alta mancare de peste
Asta stiu si eu . Ca odata ce a cumparat apartamentul si la parter era deja spatiu comercial ,el a cumparat si dretul celui care a foat inainte si si a dat acordul ca acolo sa se faca spatiu comercial . Iar el acum propunându i tot felul de chestii ca sa fie ok si pt mine si pt ei iar el tot refuza , asta e rea intentia .. dar nu stiu daca il lege exista vreun articol cu asa ceva, sau nu am gasit. Si bănuiesc ca doar instanta judecatoreasca poate trece peste asta sa nu mai am nevoie de acordul lui ,atat cat el nu are un motiv bine intentionat si doveditor