avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Doresc si eu o informație pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Doresc si eu o informație pentru următoare speță ...

Buna ziua,

Doresc si eu o informație pentru următoare speță : eu in present locuiesc in apartamentul bunicilor mei din anul 2011,bunicii mei au decedat recent amândoi, iar mama mea doreste sa vândă apartamentul unde eu stau acuma cu sora mea. Intrebare este următoarea : daca mama noastră vinde acest apartament, suma pe care aceasta o va lua de le urma vânzării apartamentului, se împarte jumate-jumate? Adica ma refer eu cu sora mea jumatate si mama noastră jumătate sau mama noastră ia toata suma de bani din vânzarea apartamentului? Va rog sa ma ajutați cu un răspuns, va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:12, 14 Decembrie 2021
Mostenitoare este mama dvs. si poate face ce doreste cu bunul ( vinde...), nu este obligata sa lase copiilor ceva mostenire sau sa imparta banii rezultati din vanzarea bunului cu dvs., copii acesteia.
Mama, in calitate de fiica si singura mostenitoare, ia toti banii. Dvs si sora o mosteniti pe mama dvs daca mai lasa ceva de mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara acordul unuia dintre mostenitori MihaelaBM MihaelaBM Buna ziua, Apartamentul in care locuiesc in prezent parintii mei a fost cumparat de catre bunicii materni. In urma decesului bunicului matern, bunica mea a ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament nicaedith nicaedith Bunica mea locuieste intr-un ap cu 2 camere(singura) are 2 fete care mostenesc acest apartament in urma decesului bunicii. Matusa mea si mama mea nu se inteleg ... (vezi toată discuția)
Parintii vand pamantul nepotilor nu copiilor ContSters98379 ContSters98379 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Bunica mea are 3 copii, si este inca in viata. S-a inteles cu copii sa le dea cate 20 ari de teren loc de casa. 2 dintre copii ... (vezi toată discuția)