avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, cum se achita si in ce conditii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, cum se achita si in ce conditii, cheltuielile de judecata? ...

Buna ziua, cum se achita si in ce conditii, cheltuielile de judecata?
Sunt obligat sa achit un cuantum pt cheltuielile de judecata, acest aspect fiind specificat intr o hotarare . Exista vreun termen? Nu e specificat decat obligatia ! Am inteles ca cel care a cerut cheltuielile ar trebui sa faca o cerere in acest sens? Trebuie sa fiu informat de vreun.termen , cont, etc, presupun...?! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 22:18, 21 Decembrie 2021
Sfatul meu este sa luati legatura cu dumnealui si sa vedeti unde trimiteti banii ( preferabil prin avocat/executor sau sa aveti o dovada ca ati platit suma)
Dumnealui se poate adresa unui executor si il mai platiti si pe acesta...
Sau puteti astepta, spera ca trec trei ani de la ramanerea definitiva a hotarari, nu va cere banii in acest timp si apoi puteti invoca prescriptia.
Cand se poaye adresa unui executor? Ca eu poate vreau sa i platesc peate 3 luni.( dau un exemplu) exista o legislatie in privintq asta cred! Care sunt conditiile exqcte , pasii si consecintele?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu merge sa platiti cand vreti dvs,imediat dupa ce hotararea ramane definitiva si se legalizeaza se poate prezenta la un executor.Dvs trebuie sa fiți atent si sa platiti urgent,altfel mai platiti sume consistente pt executor.
Multumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de plata este de îndată! Luati foarte in serios sfatul dlui av. Niculescu!

Alte discuții în legătură

Am de achitat o sultă în urma unui partaj, dar în hotărâre nu era comunicat niciun termen. am depus cerere pentru un termen de 6 luni, are dreptul fostul soț să-l schimbe? Ann@ Ann@ Bună ziua! Am o nelămurire în legătură cu achitare sulta partaj, momentan am primit comunicare hotărâre însă termenul pentru a achita sulta nu este ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 622 ncpc aleodor27 aleodor27 In situatia in care am pierdut si in recurs un proces, fiindu-mi imputate cheltuielile de judecata, trebuie sa merg eu sa solicit instantei eliberarea ... (vezi toată discuția)
Plata sultei serenax serenax Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se ... (vezi toată discuția)