Buna ziua! Exista o modalitate prin care o persoana care urmeaza a fi desemnata mostenitor in urma unei succesiuni sa isi cedeze drepturile si astfel sa apara persoana caruia i s-au cedat drepturile pe certificatul de mostenitor?
Nasa mea vrea sa imi cedeze drepturile ei inaintea deschiderii succesiunii dupa sotul ei. Se poate asa ceva?
Daca nu aveti si dvs. calitatea de succesibil , nu este posibil acest lucru, asa incat , mai intai trebuie sa dezbata succesiunea , sa obtina certificatul de mostenitor, apoi, prin donatie sau vanzare-cumparare, sa va cedeze proprietatea in cauza. Daca nasa dvs. va declara ca renunta la mostenire, in fata notarului, renuntarea sa va profita altui succesibil, de acelasi grad sau daca nu exista, altuia, de grad inferior.
Ati mai postat o intrebare similara.Rezumati-va la un singur topic.Multumesc.
Daca erezii doresc sa instraineze cotele parti din bunurile succesorale, tranzactia , ca act ce consfinteste invoiala acestora , are efect translativ .
Daca aceasta e prezentata instantei de judecata pana la primul termen de judecata , poate fi restituita taxa judiciara de timbru.
Buna ziua! Cu tot respectul doamna avocat , deschid mai multe topicuri deoarece primesc raspunsuri doar la primele doua mesaje. Daca editez o alta intrebare in acelasi topic nu mai primesc raspunsuri si dupa cum am precizat in alt topic prefer sa culeg informatii gratuit de pe acest site decat sa platesc 350 lei pt 10 minute de consultanta.
Renuntare la succesiune
ff38
Am procedat la deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu;mostenitori fiind eu , mama si fratele .Constat ca fratele meu nu este multumit cu partea ... (vezi toată discuția)