unde sa depun actele de pensionare la limita de varsta daca sant cetatean roman cu domiciliul in israel? israelul nu stie unde sa ma indrume. v-as ruga frumos sa ma ajutati
Daca nu aveti ani lucrati si in Israel, pentru stabilirea pensiei pentru anii lucrati in Romania, actele se depun la CJP din judetul unde ati activat. Puteti depune documentele prin posta cu confirmare de primire sau prin procura (de preferat, in eventualitatea cererii CJP de a depune si alte documente) acordata unei rude.
Veti solicita ca pensia sa fie trimisa in Israel la domiciliul actual..
am 66ani in prezent lucrez in israel si ies la penie la 67 ani.cum pot sa primesc pensie si din romania avand in vedere ca se iese la 65 ani si eu am vechime si acolo de 15 ani In Romania mi s_a spus sa depun actele de pensie in israel dar aici nu se cunoaste practica aceasta .As dori o adresa exacta din israel unde sa apelez daca Romania cunoaste daca tot ma trimite aici.In israel nu se cunoaste aceasta procedura.
Cand iesiti la pensie in Israel puteti depune documentele pentru pemsionare.
In UE exista documente incheiate in cadrul uniunii conform carora, tara unde se depun actele pentru pensie, solicita calculul si celorlalte tari unde a mai lucrat persoana respectiva. Romania are incheiate astfel de intelegeri cu tarile membre UE, Elvetia si posibil si alte state. Posibil sa nu existe o intelegere cu Israel, in acest sens.
Fara aceasta intelegere va ramane doar sa depuneti dosar in tara asa cum am mentionat in mesajul precedent.
Pensionare
violasava
Am lucrat in tara 10 ani, in Spania 7 ani.La anul (2018)am varsta de pensionare (in tara)dar n-am anii lucrati(minim 15).Ce pot face?Daca anii lucrati in ... (vezi toată discuția)