avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebari concediu de acomodare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebari concediu de acomodare

pentru a intra în ccc/ concediu de acomodare și a beneficia de indemnizatie, este nevoie sa fi obținut venituri impozabile în minim 12 luni din ultimele 24.
intrebari:
- cele 12 luni trebuie sa fie lucrate integral? de ex, dacă ma angajez pe 3 dec la o firma, mi se ia în calcul luna decembrie? care este nr minim de zile lucrate dintr.o luna, pt ca ea sa fie luata în calcul?
- este obligatoriu sa fiu angajat la momentul depunerii cererii de concediu, dacă îndeplinesc regula celor 12 luni lucrate?
- la calculul veniturilor, se iau in calcul dividendele obținute în calitate de asociat într.un srl? daca da și dacă sunt mai mulți asociați, dividendele se împart la nr de asociați, dacă au parti sociale egale?
- ce alte venituri se mai iau în calcul, la stabilirea cuantumului indemnizației? bonuri de masa? chirii?
Cel mai recent răspuns: 1*Maya , utilizator 15:44, 2 Martie 2022
Dacă am intrat in concediu de acomodare , dar mai aveam de luat zilele de concediu de odihnă...acestea se pot lua in anul următor,dupa terminarea concediului de acomodare sau se pierd?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, pe durata concediului de acomodare , atunci CO poate fi luat la terminarea concediului de acomodare.
Mulțumesc....deci la încheierea concediului de acomodomare pot solicita acordarea tuturor zilelor ramase din anul anterior din concediu de odihna...pot intra direct sau trebuie sa am si zile lucrate in acest an?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, la încheierea concediului de acomodomare puteti solicita acordarea tuturor zilelor ramase din anul anterior din concediu de odihna ... se poate intra direct , insa trebuie sa vorbiti cu angajatorul.
Angajatorul spune că nu se poate să plătească 2 oameni în același timp pe post... adică cel care ține locul și cel care solicită concediul de odihnă.

Cum se poate rezolva?
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ghiuli ghiuli buna seara! as avea si eu o intrebare daca am 6 luni de munca si acum am ramas insarcinata voi beneficia de indemnizatie ? sau trebuie sa am 12 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)