avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... banii nu mai pot fi retrasi decat dupa dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

banii nu mai pot fi retrasi decat dupa dezbaterea succesiunii. ...

banii nu mai pot fi retrasi decat dupa dezbaterea succesiunii.
intrebare:
ce inseamna dezbaterea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:47, 16 Decembrie 2021
Parcurgerea procedurii succesorale la notar odata cu solicitarea deschiderii succesiunii de pe urma defunctului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa eliberatea certificatului de mostenitor in cuprinsul caruia in masa succesorala o sa apara si suma respectiva mostenitorii vor avea acces la contul respectiv.Cu alte cubinte in certificatul de mostenitor o sa apara cine sunt mostenitorii defunctului,ce cote au si ce bunuri contine masa succesorala.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
In mare... procedura prin care descendentii ( copii, nepoti...)/ascendentii ( parintii)/sotul/sotia unei persoane impart bunurile ce au apartinut acesteia la momentul decesului.
Mostenirea, bunurile ramase in urma persoanei decedate, se impart in anumite cote, conform legii ( Codului civil )
Impartirea bunurilor ( denumita si dezbaterea succesiunii) se poate face in fata notarului, daca toti cei ce au dreptul la mostenire se inteleg cum le impart sau prin instanta, daca nu se inteleg.

Procedura poate fi una mai simpla, daca se inteleg mostenitorii si se face la notarul din localitatea unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata a carui bunuri se impart sau prin instanta, daca nu se inteleg mostenitorii, o procedura mult mai complicata si sfatul meu este sa apelati la un avocat pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Un caz mai special de succesiune? ContSters32406 ContSters32406 salutare am si eu o intrebare referitor la un caz (zic eu) mai special de succesiune. Exista bunic, bunica, 3 copii iar unul din copii are si el un copil ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire goghiu goghiu Buna ziua, A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)