avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere spor de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere spor de fidelitate

Buna ziua tuturor. Astept o parere in legatura cu o stare de fapt ce a fost pusa in discutie la intreprinderea unde lucrez. Sindicatul nostru este in plina negociere. Au cerut reintroducerea sporului de fidelitate, care ne-a fost taiat in 2014 odata cu sporul de vechime. Pentru a reintroduce sporul de fidelitate incepand de anul viitor, directorul a conditionat aceasta cu media numarului de zile de concediu medical obtinut de la medicul de familie . Cu alte cuvinte, daca ai fost mai bolnav si ai zile de concediu medical mai multe, nu vei lua spor de fidelitate. Este ceva normal, sau este discriminare grosolana?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditiile in care se acorda acest spor nu sunt prevazute de lege ci de contractul colectiv de munca/regulamentul intern . De aceea angajatorul stabileste impreuna cu sindicatul conditiile in care se acorda sporul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditiile in care se acorda sporul de fidelitate sunt stabilite de angajator impreuna cu sindicatele, insa prevederea unei asemenea conditii in contractul colectiv de munca este nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime marianelena marianelena buna ziua, lucrez la o soc. care sa infintat in urma cu jumatate de an fiind construita si cu fonduri europene. Am semnat un contract pe 3luni care imi expira ... (vezi toată discuția)
- este o problemă dacă se negociază, iar directorul decide ... oanaportar oanaportar - este o problemă dacă se negociază, iar directorul decide așa ? : Bună ziua Este vorba despre negocierea Contractului colectiv - CCM- la nivel de ... (vezi toată discuția)
Concediul legal personal angajat al sanatatii tarisnyas tarisnyas Buna ziua! Sunt angajat al ministerului sanatatii de 17 ani si am beneficiat de concediul legal de odihna (cu spor vechime,spor de conditii spital boli ... (vezi toată discuția)