avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua numele meu este Anastasia am 16 ani iar ieri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua numele meu este Anastasia am 16 ani iar ieri am fost ...

Buna ziua numele meu este Anastasia am 16 ani iar ieri am fost prinsa ca am furat o sapca in valoare de 70 lei doream sa fie doar in stil de gluma doar sa ies și apoi sa ma întorc înapoi din usa a sunat alarma și cei de la securitate au chemat politia chiar dacă le-am explicat ca a fost în stil de gluma si le-am sugerat ca voi plăti produsul chiar și de 3 ori ,fiind minora a fost sunata mama ,am dat declarație exact cum sa întâmplat și a zis ca ne va da răspunsul după sărbători după ce cazul va ajunge la procuror,pana atunci stam cu gândul doar acolo ce mi se poate întâmpla, îmi puteți spune va rog dumneavoastră ce voi pati ?
Știu ca am greșit și îmi pare foarte rău și a fost o gluma nepotrivita ce ma va costa ceva
Ps.daca este vorba de amenda la ce suma sa ne așteptăm
Ps2 dacă este vorba de dosar penal cam cât timp voi avea patat cazierul juridic?
PS3.pot primiți avertisment/ amenda fara sa ma prezint în fata procurorului si dacă ma voi prezenta am nevoie de avocat sau doar de tutorele legal ?
Ps4. Cam cât timp durează pana primesc răspunsul final ce voi pati?

Va mulțumesc anticipat pentru orice răspuns
Cel mai recent răspuns: Anastasia Ghedeon , utilizator 20:09, 19 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minora fiind o sa primiti avocat oricum, chiar daca nu veniti dvs cu unul.
Veti fi audiata, in prezenta reprezentantului legal (mama).
Amenda penala sigur nu o sa primiti, cel mai probabil o sa primiti o masura educativa pentru cateva luni de zile (sanctiune penala pentru minori), ori sa va supravegheze mama, ori sa stati acasa de vineri pana luni, ori altceva de acest gen. Daca nu respectati masura, se agraveaza pedeapsa. Sau este posibil chiar si o renuntare la urmarire penala.
Cazierul care este la vedere (adica pentru public) nu este patat, cazierul real este patat, normal.
Procedurile pot dura uneori destul, chiar si un an, sau se poat desfasura repede in functie de cate dosare se afla acum in lucru in zona dvs.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2021
trandafir2, moderator
Pentru cat timp îmi este patat cazierul ?Ce reprezinta amenda penala?in ce conta pedeapsa penala pentru minori ?Cum adică renuntare la urmarire penala?
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cat timp îmi este patat cazierul ?

Pe viata, cel care nu se vede pentru marele public.
Dar, nu conteaza pentru ca nu va sti nimeni, daca nu mai savarsiti si alta fapta.


Ce reprezinta amenda penala?

O pedeapsa penala. Care nu se aplica minorilor.


in ce conta pedeapsa penala pentru minori ?

Minorilor nu li se aplica pedepse, li se aplica masuri educative, de regula neprivative de libertate, si prin exceptie privative de libertate (nu este cazul dvs), cum ar fi scoala de corectie sau o inchisoare pentru minori, intre ghilimele.


Cum adică renuntare la urmarire penala?

Adica nu se mai judeca fapta la instanta de judecata, procesul penal se opreste la procuror ca sa zicem asa mai pe romaneste (de fapt, trece un pic si pe la judecator, insa doar pentru confirmare (sau infirmare) dupa caz.
Mulțumesc foarte mult, voi reveni cu alte detalii legate de caz cum apar informații noi ca cei care au de gând sa facă ce am făcut eu sa se gândească de mai multe ori
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor, am condus fara permis. consecinte bonealex bonealex Buna ziua, am facut o greseala in cursul zilei de azi, am luat masina de acasa si am vrut sa o duc la spalatorie neavand insa permis si acolo chiar in curtea ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru talharie de catre un minor? Violeta Neagu Violeta Neagu Buna seara, un copil minor in varsta de 17 ani a talharit o doamna smulgandu-i geanta ,acesta a fost arestat pentru 30 de zile ,ce sanse are sa scape ? ( copil ... (vezi toată discuția)
Complice talharie calificata minor alex231 alex231 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a ... (vezi toată discuția)