avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Cum se poate sterge \"conducere cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Cum se poate sterge "conducere cu permisul suspendat" ...

Buna seara.

Cum se poate sterge "conducere cu permisul suspendat" si "sub influenta peste limita admisa" din cazier? Care este procedura?
Printr-o cerere de reabilitare.
Indicati care a fost solutia instantei si data la care a ramas definitiva.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc frumos pt raspunsul dvs.
Are domiciliul pe buletin in Focsani, faptele s-au intamplat in Buzau si are viza de flotant activa in Ilfov.
La care judecătorie trebuie sa se prezinte cu cererea de reabilitare?

trandafir2 a scris:

Printr-o cerere de reabilitare.

Competentă să se pronunțe asupra reabilitării este fie instanța care a judecat în primă instanță cauza în care s-a pronunțat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanța corespunzătoare în a cărei circumscripție domiciliază condamnatul. Domiciliul este o stare de fapt.
V-am spus sa indicati solutia instantei, ca sa va spun exact ce aveti de facut. Din cate inteleg este vorba de o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune. Termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
La împlinirea termenului de 3 ani, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.
Daca dvs solicitati cazierul si inca apare condamnarea, desi a trecut termenul pe care vi l-am precizat anterior, formulati o cerere adresata unitatii de politie care vi l-a eliberat, sa faca rectificarile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea în noul cod penal alin33vulcan alin33vulcan as dori sa stiu daca dupa ce intra in vigoare noul cod penal am posibilitatea sa mi se faca reabilitarea din oficiu am fost codamnat la 5 ani ptr talharie in ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea papoyashu papoyashu Buna ziua,am si eu o intrebare. In anul 2009 am fost arestat pentru inselaciune, am fost condamnat la 2 ani de inchisoare si am fost eliberat in 2010 dupa 1 ... (vezi toată discuția)