avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... pasi insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

pasi insolventa

Buna ziua, Avem (srl) de recuperat o suma de aprox. 4000ron de la un alt srl; dupa numeroase discutii telefonice, email, informari fax... am decis ca trebuie sa demaram proceduri legale de recuperare a sumelor.
1. Sumele provin dintr-un contract de prestari servicii si reprezinta mai multe facturi neachitate+dobanzi legale.
2. Am transmis somatii de plata in 31.07.09; 17.08.09; 03.12.09, acestea continea toate datele de identificare a sumelor restante, termenele scadente, zilele de intarziere si copii ale facturilor.
3. Am transmis cerere de chemare la conciliere in data de 14.12.09 pentru 28.12.09, cererea cuprindea toate datele de identificare a sumelor si copii dupa documentele de plata.Nu s-a prezentat nimeni la conciliere.

Astazi am observat ca pe data de 23.12.09 si 29.12.2009 a fost inregistrata urmatoarea situatie la buletinulinsolvente:

1 Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă prin procedura generală Nr. act 191 Data act 29-12-2009 Nr. dosar nou Nr. dosar vechi 39213/3/2009 --- Tribunal Bucureşti Secţia a VII-a Comercială Nr. buletin 58 Data buletin 05-01-2010 procedura generala de insolventa

2 Citaţie --- Nr. act 23-Data act 12-2009 Nr. dosar nou Nr. dosar vechi 39213/3/2009 --- Tribunal Bucureşti Secţia a VII-a Comercială Nr. buletin 89 Data buletin 06-01-2010 ---

Ce trebuie sa fac in continuare si de unde pot afla mai multe date despre cine a inaintat procedura si in ce stadiu este?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:17, 19 Februarie 2010
daca debitorului dv. i s-a deschis procedura insolventei, va puteti adresa judecatorului sindic cu o cerere de inscriere pe tabloul creditorilor aratind citinea sumei si titlul in baza caruia solicitati acest lucru. urmeaza ca administratorul judiciar/lichidatorul sa verifice acest lucru urmins ca mai apoi din vinzarea patrimoniului debitorului sa va indestuleze creanta. pentru detalii privind stadiul procesual al cauzei, faceti o cerere pentru studiul dosarului si va lamuriti.
de pe buletinul insolventei si portalul instantei aflati. Trebuie sa sa deuneti declaratie de creanta. Atentie la termen sa nu-l pierdeti.
Va multumesc pentru raspunsuri, am expediat documentele justificatoare si declaratia de creanta in termen.

In data de 16.02.2010 era termenul limita, dat de instanta administratorului judiciar pentru: "afisarea si comunicarea tabelului preliminar de creante" .
Unde se face afisarea? Comunicarea se face in scris fiecarui creditor ce a depus declaratia de creanta?

Intreb cele de mai sus dat fiind faptul ca in 22.02.2010 este termenul de intrunire a adunarii generale a creditorilor.

Va multumesc!
Unde se face afisarea? Comunicarea se face in scris fiecarui creditor ce a depus declaratia de creanta?

Afisarea se face la usa instantei, dar fiind vorba de TMB stati linistit ca la cate sunt nu o sa o gasiti !!- studiati dosarul sau intrebati adm judiciar.
Adm judiciar este obligat in conformitate cu art 72 din L 85/2006 sa notifice doar creditorii ale caror creante nu au fost acceptate in tabel si motivele !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de recuperat de la o firma o suma mare de bani nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, sunt administratorul unui srl si am de recuperat de la o firma o suma de bani. Firma a intrat in faliment anul trecut, am depus documentele ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la masa credala Aura2 Aura2 Cum trebuie facuta cererea de inscriere la masa credala a unui creditor impotriva unei societati aflata in insolventa? Ma puteti ajuta cu un model? (vezi toată discuția)
Cerere de repunere in termen sau declaratie de creanta? ContSters328245 ContSters328245 Buna O firma care imi datoreaza bani a intrat in insolventa, fara sa ofere admin judiciar vreun document care sa ateste lista creditorilor, iar eu am aflat ... (vezi toată discuția)