avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA venit in valuta la final de an
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA venit in valuta la final de an

Buna ziua,

Am cateva intrebari la care as avea nevoie de ajutor pentru partea de PFA.

1. Daca sumele incasate pentru serviciile prestate sunt in euro, ce valoare se calculeaza pentru echivalentul sumei in lei, valoarea euro in ziua emiterii facturii, ziua anterioarea emiterii facturii sau valoarea euro in ziua primirii banilor (plata pentru servicii este facuta la cateva zile distanta de la emiterea facturii si poate sa dureze putin si transferul intre banci, iar cursul valutar pt euro poate sa fie diferit chiar daca este o suma mica).


2. La final de an, daca eliberez o factura zilele acestea, iar plata pentru servicii se va face abia la inceputul anului viitor, voi calcula suma respectiva ca venit in functie de data facturii sau in functie de data in care primesc banii (venit pe anul viitor)?

Spre ex. eu o sa facturez serviciile oferite pe 28 Decembrie, dar factura va fi platita de beneficiar la inceputul lunii Ianuarie. Este un venit ce-l voi lua in considerare pe anul acesta sau pe anul viitor?
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2021
Constantin6991, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:32, 22 Decembrie 2021
Vernitul de ia in calcul la data incasarii lui nu la data emiterii facturii ca la SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre factura si incasare cristian_conea cristian_conea buna ziua, am emis factura unui client turc in valoare de 575 euro + 109,25 euro TVA = 684.25 euro. am primit in cont 659,25 euro (mai putin cu 25 euro), ... (vezi toată discuția)
Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)
trecere de la norma de venit la sistem real - intrep. individuala AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 As vrea si eu sa stiu cand se trece de la norma de venit la sistem real? Atunci cand se depaseste suma de 100.000 euro in cursul anului? Si in ce consta ... (vezi toată discuția)