avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept proprietate apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept proprietate apartament mostenit

Parintii mei, ambii decedati, au locuit intr-un apartament de serviciu, initial cu chirie apoi l-au cumparat de la Societatea Comerciala respectiva, desfiintata in 2001.
Eu sunt unicul mostenitor.
Din pacate nu mai gasesc actul de vanzare-cumparare facut direct cu Societatea respectiva, dar nu prin Notar,
Am facut cerere la Arhivele Statului pentru copie Act vanzare. si am primit raspuns negativ.
Desi au platit impozit pe apartament si terenul aferent, la Primarie nu detin aces act.
Nu exista nici la Cartea Funciara.

Intrebarea mea - Ce pot face in aceasta situatie pentru a deschide succesiune? Exista o posibilitate de reonstituire in instanta a dreptului de proprietate? Ori alta cale?

Va multumesc cu respect pentru raspunsurile dvs.!
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2021
fangimnastica, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:05, 21 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa aflati cine a preluat arhiva institutiei respective ,undeva trebuie sa existe..
Domnule Avocat, multumesc pentru raspuns.
Arhiva institutiei, a Societatii Comerciale vanzatoare, dupa desfiintare in 2001 a fost preluata de Arhivele Statului, directia judeteana, care declara chiar pe site-ul lor mai multe arhive preluate partial, gasite distruse fizic, printre care si cea care putea contine actul. Raspunsul lor a fost ca nu au gasit in arhiva partial recuperatua Actul care ma interesa pe mine. De asta intreb, cum si ce as putea sa fac...
Domnule Avocat, multumesc pentru raspuns.
Arhiva institutiei, a Societatii Comerciale vanzatoare, dupa desfiintare in 2001 a fost preluata de Arhivele Statului, directia judeteana, care declara chiar pe site-ul lor mai multe arhive preluate partial, gasite distruse fizic, printre care si cea care putea contine actul. Raspunsul lor a fost ca nu au gasit in arhiva partial recuperatua Actul care ma interesa pe mine. De asta intreb, cum si ce as putea sa fac...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca parintii dvs au platit impozit dupa ce au devenit proprietari adica au deschis rol fiscal pt imobil,o copie dupa contract trebuie sa o gasiti la directia taxe si impozite locale din cadrul.primariei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In vederea pensionarii contraste contraste Epunere 1. o cooperativa s-a desfiintat 2. partial arhiva acestei cooperative exista, dar nu se gasesc documente spre a se elibera adeverinta in vederea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de lucru de la o firma Emmapitica Emmapitica Intre anii 1965-1970 tatal meu a lucrat la o firma. Nu stiu daca firma mai exista deoarece fie si-a modificat denumirea si sediul fie a fost inchisa. Pentru ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare cumparare ioanandrei ioanandrei Sintem o persoana juridica de drept privat ( CUMPARATORUL) ,care a incheiat un CONTRACT DE VINZARE -CUMPARARE IN CONDITIILE LEGII , cu o institutie publica a ... (vezi toată discuția)