avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele unei asociatii de proprietari a dat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele unei asociatii de proprietari a dat acordul de sediu ...

Presedintele unei asociatii de proprietari a dat acordul de sediu de firma in spatiu unui apartament de bloc - spatiu locativ de locuinta, fara avizul proprietarilor invecinati cu spatiu propus ca sediu de firma.
Doresc sa stiu ce prevederi legale au fost incalcate si in ce constau acestea, precum si masurile ce pot fi luate.
Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:42, 21 Decembrie 2021
din ce stiu, nu mai este nevoie de avizul vecinilor in cazul sediilor fara activitate
oricum, nu putea presedintele sa-si dea acordul pentru ca pe acel formular trebuie sa precizezi vecinii pe orizontala si verticala, cu nume si semnatura si ma indoiesc ca a semnat presedintele in locul lor
Corect. Cu noua legislație nu mai este necesar Avizul vecinilor pentru sediu social.

La data de 6 iulie 2020 au intrat în vigoare modificarile în ceea ce privește Legea socieatților nr. 31/1990.
Printre aceste simplificari, una importanta este faptul ca a fost eliminata obligația obtinerii acordului vecinilor la inființarea unei firme.
De la intrarea în vigoare a modificării nu se mai solicita absolut nici un document care sa ateste acordul vecinilor de bloc la înființarea unei societati, cu condiția ca la acea adresă nu se desfașoară absolut niciun tip de activitate economica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru schimbarea destinatiei unei locuinte in spatiu avand destinatia ... lrusu lrusu Pentru schimbarea destinatiei unei locuinte in spatiu avand destinatia de sediu social al unui corp profesional, unde se va desfasura activitate de birou, este ... (vezi toată discuția)
S-a modificat legea societatilor comerciale? Andrei Popovici 20 Andrei Popovici 20 La inceputul anului era in discutie modificarea legii societatilor comerciale cu privire la faptul ca pentru infiintarea unei societati comerciale, SRL, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)