avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, locuiesc la etajul 10 al unui bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, locuiesc la etajul 10 al unui bloc racordat la Termoenergetica, ...

Bună ziua, locuiesc la etajul 10 al unui bloc racordat la Termoenergetica, nu am căldură ( caloriferele sunt calai) iar vecinul de la 9 ( sub mine) scoate apă din calorifere cu găleată. Am adus la cunoștință administratorului și nu a putut decât să-l înștiințeze pe acesta. Totul continuă, eu stau cu frigul , geamurile aburite, se instalează mucegaiul și plătesc și întreținerea și curentul căci stau cu o aeroterma lângă pat. Va rog spuneti-mi ce pot face? Cui sa ma adresez? Vecinul "fura" apă scade presiunea și eu plătesc. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 20:28, 30 Decembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate blocurile au problema asta cu CMTEB.Daca apa intra cu 35-40 grade, pana la etajul 8 sau 10....nici nu ajunge.
Asta primavara, cand era cald afara, au dat 55 grade...ardeau caloriferele la etajul 10.
Cu vecinul este mai greu...trebuie probat.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti in eroare cu anumite afirmatii
Apa chiar daca este evacuata d ecatre vecin,volumul agentului termic este refacut la puncul termic unde exista vane control ,senzori speciali care automat reintroduc cantitate de apa pana se ajunge la presiunea de lucru
Sesizati oficial serviciul specializat din primaria teritoriala
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , cu respect Cornelia Oprisan, sunteti intr-o mare eroare . Faceti acuzatii fara un suport fondat pe cunostinte tehnice aprofundate . Verificati-va mai intai instalatia termica din apartament , tevi calorifere , aerisiri , diametre , racorduri si temperaturi intrare-iesire din circuitul propriu , starea caloriferelor (infundate) , gradul si zonele de incalzire a caloriferelor s.a.m.d. Lasati vecinul in pace , ati mai fost sfatuita aici sa va indreptati spre Termoenergetica , Primarie , si alti diriguitori al confortului nostru intr-o capitala europeana . Puteti sa mergeti mai departe cu nemultumirile d-voastra , catre Guvern , UE , SUA care interzice si alte rute de transport gaze spre UE , Putin care a scumpit gazele pe cazul Crimeea , pe criza combustibililor fosili etc Vecinul nici macar nu este ultimul pe care trebuie sa il luati in calcul . In problema relatata , vecinul nu exista .
sunteti intr-o eroare tehnica.....fochistul de la centrala zonala nu mareste rulajul apei pe circuit ...si de aceea nu aveti caldura...
Instalatia de incalzire interioara este parte comuna a asociatiei de proprietari. Deci va puteti adresa domnului presedinte pe care il alegeti, il platiti si il puteti revoca. Contractul de furnizare agent termic este cu asociatia de proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2021
ibn, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau caldura!!!ajutati-ma!!! AleSSyaa AleSSyaa Buna...am si eu o problema destul de serioasa....stau la etajul 4 din 4 ....si se pare ca dragutzii mei vecini vor economie la caldura!! (asociatia este pe ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifer pe timpul iernii Dinush Dinush Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Un locatar din blocul unde locuiesc a dorit sa se debranseze de la caldura pe motive ca nu locuieste acolo. A ... (vezi toată discuția)
Este legala instalarea unei pompe de debit pe instalatia de incalzire la bloc ? anam79 anam79 Buna ziua, Locuiesc la ultimul nivel al unui bloc si apa calda nu imi ajunge deloc in calorifere. Deoarece in 4 ani de zile nu m-am putut intelege cu ... (vezi toată discuția)