avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara si la multi ani! In legatura cu ordonanta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara si la multi ani! In legatura cu ordonanta de urgenta ...

Buna seara si la multi ani!
In legatura cu ordonanta de urgenta prin care se propune introducerea obligativitatii contributiei de asigurari sociale de sanatate in cazul pensiilor mai mari de 4000 de lei,in cazul celor carora deja li se retine, cum este cazul mamei mele care primeste o pensie de urmas ,dupa tata,se mai aplica o noua retinere?
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Lianalucretia11 , utilizator 22:32, 2 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Legea se va aplica pentru toate pensiile mai mari de 4000 lei. Impozitarea se aplica sumei ce depăsește 4000 lei (pensie în cuantum de 4300 lei = CASS aplicat pe suma excedentă de 300 lei). Se va aplica o nouă reținere.

Avocat Purcaru Nasta-Ana
Buna seara si va multumesc pentru promptitudine. As mai avea o nelamurire Acest procent se va calcula din pensia totala sau din cea deja impozata. Va multumesc.
Cu stima

Avocat Nasta-Ana Purcaru a scris:

Buna ziua,
Legea se va aplica pentru toate pensiile mai mari de 4000 lei. Impozitarea se aplica sumei ce depăsește 4000 lei (pensie în cuantum de 4300 lei = CASS aplicat pe suma excedentă de 300 lei). Se va aplica o nouă reținere.

Avocat Purcaru Nasta-Ana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere cass pensie persoana cu handicap lucimct lucimct Buna seara. Sunt pensionar pentru limita de varsta cu o pensie de 952ron. Deasemenea sunt incadrat si ca persoana cu handicap accentuat de gr ... (vezi toată discuția)
Pensie militara tuilleries tuilleries Buna ziua! Unchiul meu a iesit la pensie din cadrul armatei, colonel in rezerva.As dori sa stiu daca pensia se impoziteaza.Pe decizia de pensie scrie cuantumul ... (vezi toată discuția)
Buna seara va rog un raspuns familia mea a fost deportata si ... petricapetrica petricapetrica Buna seara va rog un raspuns familia mea a fost deportata si stramutata si primesc o pensie de urmasi de 80 lei am Inteles ca de la 1 ianuarie/2022 se marasc ... (vezi toată discuția)