avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Angajatorul doreste modificarea zilelor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Angajatorul doreste modificarea zilelor de concediu ...

Buna ziua! Angajatorul doreste modificarea zilelor de concediu de odihna acordate salariatilor, in sensul majorarii acestora. Se poate face o Decizie colectiva de modificare a acestui element al Contractului Individual de Munca sau trebuie facute acte aditionale pentru fiecare salariat in parte? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 27 Decembrie 2021
O sa intalniti multe opinii la chestiunea asta. In opinia mea, daca zilele de concediu sunt stabilite strict prin fiecare contract individual de munca, atunci va trebui sa faceti acte aditionale. Daca insa, exista un alt act (nu stiu, regulament intern, contract colectiv de munca, etc), anterior, prin care s-au stabilit zilele de concediu si la care fac trimitere contractele individuale de munca, atunci poate fi modificat acel act prin decizie si normal cu trimitere la fiecare cim in parte. Caz in care, oricum ar fi, veti avea nevoie si de o avizare de la reprzentantul salariatilor, stiti la ce ma refer.
Acte aditionale la c.i.m. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna monicalirca monicalirca Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu zilele de concediu de odihna dupa incetarea unui contract colectiv de munca, in care a fost prevazut un numar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna suplimentar - cu acordul partilor larisalaly larisalaly Buna ziua, Pentru a ramane in cadrul societatii, un angajat a cerut marire salariala si 9 zile de CO in plus/an. Fiind o modificare de comun acord presupun ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna de 20 zile lucratoare boerica boerica Buna ziua In situatia in care un contract individual de munca are prevazut un numar de 20 de zile de CO, iar CCMUN prevede minim 21 de zile de CO/an, care ... (vezi toată discuția)