avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de tutore
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de tutore

Buna ziua, cererea de tutore trebuie sa aiba un anumit format, ce anume trebuie trecut ? Mentionez ca mama prietenei mele aflata cu amenzie partiala la varsta venerabila de 86 de ani s'a hotarat sa ii faca cererea de tutore pentru ca fiica dansei sa beneficieze de bunurile acesteia.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:00, 28 Decembrie 2021
Fiica nu poate beneficia, nu poate vinde bunurile mamei în calitatea de tutore sau curator pe care o va avea asupra acesteia. Fata va avea doar oblugatia de administrare, conservare și intretinere asupra bunurilor mamei.
Cererea de tutore nu are un format standard, trebuie motivata în fapt și în drept, probata cu înscrisuri medicale, martori, audiata și mama etc.
Sa contacteze fiica un avocat pentru a înțelege pe larg ce presupune aceasta acțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune curatela Ahelis Ahelis Buna ziua, Am o situatie mai delicata in familie si m-am gandit sa va cer ajutorul. Situatia e urmatoarea: mama mea a castigat in instanta curatela pentru ... (vezi toată discuția)