Buna ziua! Sunt intr-o dilema, apreciez ajutorul vostru.
Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc finalizat in 2015. Este la fel ca toate celelalte doar ca in acte este trecut ca si mansarda. Toti cei care locuiesc la ultimul etaj au si podul al lor pentru depozitare, etc. Dilema pe care o am eu este urmatoarea: daca acoperisul este afectat de furtuni, ploaie, etc si imi curge apa in casa, a cui este responsabilitatea sa repare acoperisul blocului? Constructorul spune ca el da doar 5 ani de garantie. Nu il pune nimeni sa imi zugraveasca in casa, dar acoperisul intregului bloc, parerea mea, nu cred ca tine de proprietarii apartamentelor. Sau poate ma insel, de aceea va cer ajutorul. Multumesc!
Acoperisul imobilului de locuit in comun,conform disp L nr 196/2018 reprezinta parte comuna
In conformitate cu disp L nr 196/2018 asigurarea starii tehnice a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu responsabil exclusiv este asociatia de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa analizeze situatia,sa verifice existenta foindurilor aferente executarii reparatiilor necesare la partea comuna de condominiu
Zugravit casa scarii
Aloda47
Daca intr-o scara de bloc cu 14 apartamente vor sa se zugraveasca casa scarii si unii vor sa se faca fara asociatia de locatari iar unii vor prin asociatie, ... (vezi toată discuția)