avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sunt forțată să revin la muncă din concediu medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sunt forțată să revin la muncă din concediu medical

Buna dimineața. In urma unui accident de munca produs de data de 05.11.2021. (Genunchi strivit de stivuitor).Am intrat in concediu medical din 8.11.2021 pana 31.12.2021 cu posibilitate de prelungire. În timpul medicalului am iesit in doua locuri in care am făcut poze împreuna cu sora mea și apoi sora mea le-a încărcat pe un site de socializare. Pe data de 28.12 am fost sunată de managera firmei la care sunt angajata văzând pozele a inceput sa tipe și sa ma jignească ca afara am putut ieși, ca concediul medical este sa stau in pat nu sa ies afara și ca eu sunt vinovata accidentului. Și care ma forțează ca de săptămâna viitoare sa încep munca. (Acolo unde voi sta in picioare 8 ore zilnic iar genunchiul nu este vindecat ). Ce pot face ce ma sfătuiți ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
MariaAlexa01, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 5 Ianuarie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu angajatorul este cel care stabileste modul cum s-a refacut capacitatea dvs. de munca, ci medicul specialist, cel care acorda concediul medical de recuperare.
Daca primiti in continuare concediu medical depuneti-l la angajator si acesta are obligatia sa-l plateasca/ sa-l trimita la CJP care administreaza Fondul national unic din care se platesc concediile medicale pentru AM si BP.
Daca nu trimite documentul pentru plata la CJP puteti depune sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la ITM si/ sau CJAS.
Conditiile in care se face recuperarea se stabilesc de catre medicul specialist, nu de catre angajator. V-a interzis medicul specialist sa parasiti patul sau v-a recomandat miscare zilnica (cat timp/cati Km ?!) pentru reacomodare.
Este interesant de stiut care sunt meseriile/ functiile persoanelor din PV de cercetare AM, responsabile de producerea evenimentului.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul specialist mi-a spus verbal ca pot face mișcare (pot părăsi patul ).Pt ca eu nu am nici un os rupt sau fisurat. Mușchiul genunchiului este afectat. Pot sta in picioare dar nu 8 ore cât ar trebui sa stau la munca. Va mulțumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
MariaAlexa01, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati precizat daca evenimentul in urma caruia v-ati accidentat a fost raportat si cercetat si daca ati primit un exemplar din procesul verbal de cercetare.
5 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. aveți dreptate, presupunând că forumista este de bună credință. Dar ea se plimbă la mall-uri, unde există un mare risc să fie îmbrâncită și să afecteze refacerea; bine că nu a fost fotografiată pe pista de schi.

Angajatorul are dreptul să nu plătească, să fie chemat în judecată unde, la rândul lui, se va apăra, să acuze reclamantul de înșelăciune și, eventual, să cheme să răspundă solidar și medicul specialist, pentru felul în care a stabilit "modul cum s-a refăcut capacitatea de munca", cum ziceți dvs.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@hotumattua

Fata a fost de buna credinta din momentul in care a fost sincera si ne-a spus ca iesit cu sora ei. La fel de bine putea spune ca sunt poze de anul trecut..
Nu a specificat ca a iesit la mall..
Nu-s eu mare fan mall, dar de cate ori am fost nu m-a imbrancit nimeni.
Nu trebuie sa ducem la extreme nimic. Nu e cazul sa luam apararea angajatorilor, care in cele mai multe cazuri nu declara accidentele de munca si oricum, prin simplul fapt ca nu fac protectia muncii pun in pericol zilnic viata angajatilor. Stiu ce vorbesc, ca am reclamat un angajator mare cin Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Accident munca ContSters496631 ContSters496631 Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa ... (vezi toată discuția)
Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)