avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sunt forțată să revin la muncă din concediu medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sunt forțată să revin la muncă din concediu medical

Buna dimineața. In urma unui accident de munca produs de data de 05.11.2021. (Genunchi strivit de stivuitor).Am intrat in concediu medical din 8.11.2021 pana 31.12.2021 cu posibilitate de prelungire. În timpul medicalului am iesit in doua locuri in care am făcut poze împreuna cu sora mea și apoi sora mea le-a încărcat pe un site de socializare. Pe data de 28.12 am fost sunată de managera firmei la care sunt angajata văzând pozele a inceput sa tipe și sa ma jignească ca afara am putut ieși, ca concediul medical este sa stau in pat nu sa ies afara și ca eu sunt vinovata accidentului. Și care ma forțează ca de săptămâna viitoare sa încep munca. (Acolo unde voi sta in picioare 8 ore zilnic iar genunchiul nu este vindecat ). Ce pot face ce ma sfătuiți ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
MariaAlexa01, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 5 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediile medicale pentru AM si BP se platesc din Foncul national unic pentru AM si BP constituit din cotizatiile obligatorii, lunare (in functie de grupa de risc), ale tuturor firmelor, fie ele de stat sau private. Fondul este administrat de catre CNPP prin casele judetene de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Accident munca ContSters496631 ContSters496631 Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa ... (vezi toată discuția)
Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)