avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sunt forțată să revin la muncă din concediu medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sunt forțată să revin la muncă din concediu medical

Buna dimineața. In urma unui accident de munca produs de data de 05.11.2021. (Genunchi strivit de stivuitor).Am intrat in concediu medical din 8.11.2021 pana 31.12.2021 cu posibilitate de prelungire. În timpul medicalului am iesit in doua locuri in care am făcut poze împreuna cu sora mea și apoi sora mea le-a încărcat pe un site de socializare. Pe data de 28.12 am fost sunată de managera firmei la care sunt angajata văzând pozele a inceput sa tipe și sa ma jignească ca afara am putut ieși, ca concediul medical este sa stau in pat nu sa ies afara și ca eu sunt vinovata accidentului. Și care ma forțează ca de săptămâna viitoare sa încep munca. (Acolo unde voi sta in picioare 8 ore zilnic iar genunchiul nu este vindecat ). Ce pot face ce ma sfătuiți ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
MariaAlexa01, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 5 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Accidentul a fost raportat către Itm chiar in seara accidentului. Mi s-a spus ca vor fi in jur de 27 de zile rezolvarea cazului. In timpul asta eu nu am fost contactata de nimeni și nu am primit nimic. Eu fiind in medical in continuare. Mi sa dat de la Protectia muncii doar dovada raportării către Itm. mulțumesc frumos.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu strica o intrebare la ITM sa vedeti care este stadiul cercetarii si cum isi permite managerul firmei sa spuna ca dumneavoastra sunteti vinovata cand cercetarea nu este finalizata. Presupun ca dupa ce au icomunicat la ITM evenimentul au solicitat amanare pentru cercetare pe motiv ca nu va pot lua declaratia. E bine sa aveti grija ce declaratie dati ca fara ea nu pot incheia procesul verbal de cercetare. Dar puneti o intrebare la ITM sa stiti exact care este situatia.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@hotumattua
De unde ati ati scos dreptul angajatorului de a nu plati concedii medicale ? Poate de desteptam si noi daca precizati actul normativ si articolul de lege. Nu mai furnizati informatii eronate.
Buna dim. Imi permit sa intervin. Nimeni nu spune ca nu aveti "dreptate", sau ca incalcati vreo lege. Haideti sa ne punem si-n locul angajatorului. El va plateste fara ca dv sa produceti. De unde? Nu credeti ca daca am putea munci, n-ar trebui sa muncim? "Patronii" sunt constransi de lipsa acuta a fortei de munca, mai ales a celei calificate. Daca era firma dv l;a fel ati fi procedat? Daca mama dv ar fi cazuta din pata (Doamne-fereste!), n-ati fi incercat s-o ridicati intrucat sunteti in concediu medical? Stiu ca vor sari ca rsi avocatii. Dv vreti ca firma sa maerga, sau sa se inchida? Cred ca ici ii marea diferenta intre salariile din Occident si plaiurile mioritice. Faci tot ce poti sa faci, sau faci tot ce poti sa nu faci. Sanatate si s-auzim de bine! S-ar putea sa nu-mi fie aprobata interventia. Nu m-ar mira.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Glumiti?
Doar primele 4 zile de concediu medical le plateste firma, restul le plateste statul din fondurile la care cotizeaza lunar un angajat.
E vorba despre un accident de munca, fata s-a lovit in timp ce muncea. Daca medicul considera ca nu e apta de munca, ea ar trebui sa mearga la serviciu?
Poate nu cunoasteti legea, dar e aberant ceea ce spuneti.

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Accident munca ContSters496631 ContSters496631 Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa ... (vezi toată discuția)
Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)