avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la moartea ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la moartea bunicilor mei in anul 1991 respectiv in anul 1996, care aveau 5 mostenitori de drept, nu s-a realizat succesiunea. Una din fiicele bunicilor mei respectiv mama, a locuit impreuna cu ei toata viata. Dupa decesul mamei in anul 2020, eu, ca fiica consider normal sa deschid succesiunea , dar problema este ca nu detin niciun document , care sa ateste dreptul de proprietate ale bunicilor mei. Documentele respective sunt detinute de una din matusile mele, care nu doreste succesiunea. va rog sa-mi spuneti daca pot solicita la primaria comunei, unde se plateste impozitul, copii dupa documentele inregistrate pentru a putea initia aceasta actiune la notar? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucia_pad , utilizator 08:02, 30 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In primul rand ca, daca matusa se opune, nu se poate face la notar dezbaterea succesiunii dupa bunicii dvs.
Actele, daca exista, le puteti solicita de la primarie, de la arhive, de la notar, dupa caz, numai ca in toate situatiile o sa va solicite certificat de mostenitor.
Probabil ca singura solutie este o cerere de chemare in judecata (zic probabil pentru ca uneori, nici asta nu este o solutie).
Acum, depinde si ce interes aveti dvs, ca succesibila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa faci rost - de la registrul agricol al primariei - de un extras cu toate proprietatile bunicilor. Cum? Facand o cerere. Dar cred ca e greu acest lucru. Cu acele acte te duci la un notar si-ti spune ce trebuie sa faci.
La judecatorie, daca te duci, iti respinge cererea pana nu mergi la un notar.
Cred ca cel mai bine mergi la un notar si-i spui ce vrei sa faci si sa-ti spuna cum sa procedezi.
In orice caz, iti trebuie pe cineva care sa te indrume, care stie cum se procedeaza.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)
Actiune uzucapiune sau ce trebuie facut? bejenarv bejenarv Istoric: pana in 1958, bunica din partea tatalui meu detinea 0,50 Ha teren extravilan (nu stiu cum a fost obtinut ? ca urmare a participarii bunicului in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) ... (vezi toată discuția)