avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare individuala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare individuala

Buna ziua!
Sunt proprietar intr-un bloc alimentat cu apa din puț propriu si racordat la reteaua publica de canalizare. Asadar, plătim doar canalizarea, nu si aducțiunea de apa.
In 2013, prin furnizorul de canalizare al orasului am instalat un contor de apa individual pe hol, la intrarea apartamentului, cu toate formalitatile legale indeplinite.
In urma cererii scrise la Asociatia de proprietari, cotele mele de intretinere au fost calculate conform indexului contorului, din 2013 pana in august 2021.
Din august, 2021, presedintele refuza sa mi se calculeze cota de canalizare pe baza indexului contorului - astfel, imi vin de plata in medie 12 mc in loc de 4 mc (media consumului meu in acesti ani). Presedintele spune ca ”Asociatia” nu mai este de acord sa am contorizare individuala.
In 10 ani, s-au tinut 3 adunari generale si la niciuna nu s-a discutat despre contorizarea individuala. Toate deciziile sunt de fapt luate de comitetul Asociatiei care NU a fost ales in adunarea generala ci cu semnanturi luate din ușă în ușă.

Intrebare: Pentru ca 1 apartament sa fie contorizat individual este nevoie de acordul tuturor proprietarilor din bloc?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
IonIoanaAnca, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonIoanaAnca , utilizator 18:16, 29 Decembrie 2021
la apa nu este nevoie de acordul celorlalti. Asta e valabil doar la repartitoarele de caldura!
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Adica, Asociatia este obligata sa tina cont de indexul meu?
Mi-ati putea spune si care e legea unde gasesc precizarea asta?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
IonIoanaAnca, utilizator
Conform disp in vigoare,instalarea de aparate individuale de contorizat utilitati ,legal se poate executa numai cu respectarea dispozitiilor legii nr 196/2018 si ca urmare a hotararii participantilor la adunarea generala a proprietarilor din condominiu
Multumesc mult pentru raspunsul prompt! Caut acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri presedinte asociatie de proprietari bogdandan85 bogdandan85 Buna ziua, am doua probleme: 1. una legata de consumul de apa la locuinta proprietari: Stau intr-un bloc cu garsoniere cu o singura scara unde apometrele de ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Luare in calcul apometre la intetinere ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de consumul de apa. Chiriasilor mei li se incarca intretinerea foarte mult cu pretul apei - 200 lei pentru o ... (vezi toată discuția)