avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma pot adresa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma pot adresa procurorului in ...

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca ma pot adresa procurorului in cazul in care dosarul penal este la politie de 2 ani si jumatate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru0312 , utilizator 17:56, 3 Ianuarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
PAUL777 a scris:
Bineînțeles!Vă interesați la poliție cum se numește procurorul de caz..Dați telefon la parchet (secretariat) și o să fiți planificată pentru o întrevedere cu procurorul de caz(data și ora),sau puteți merge la parchet pentru planificare.

Yeahh right! Dle jurist, dvs credeti ca la parchet este o secretara care raspunde la telefon si face programari pentru procuror si pentru petenti? Asa ati facut dvs ultima oara? Sincer acum.

cameliastefan140889 a scris:
Buna ziua!
As vrea sa stiu daca ma pot adresa procurorului in cazul in care dosarul penal este la politie de 2 ani si jumatate?

@cameliastefan140889, aveti Contestația privind durata procesului penal, cu temei art 488^1 cod procedura penala,
(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestația poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă și partea responsabilă civilmente. În cursul judecății, contestația poate fi introdusă și de către procuror.
(3) Contestația poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;

Contestatia se adreseaza judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță.
~ Conținut șters la cerere ~
Niste plangeri impotriva politistilor ce se ocupa de caz cred ca ar putea "urgenta" dosarul daca cele spuse de dumneavoastra sunt adevarate.
E destul de clar ca datorita functiilor detinute de cei implicat se tergiverseaza solutionarea dosarului si trimiterea lui la procuror asa ca ma gandesc ca sunteti indreptatiti sa faceti chiar o plange penala la DNA impotriva acestor politisti ce se prefac ca muncesc...cel putin eu asa as face!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetari cu intarziere, ce e de facut? _Alin_ _Alin_ Anul trecut, am depus plangere la parchet si am asteptat să primesc raspuns. Vazand ca au trecut cateva luni de zile, fara sa primesc o soluție, am mers ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune danielbaran danielbaran buna ziua :) ce este de facut? te loveste unu pe strada, sunt martori dar se feresc , unu singur zice favorabil, te duci la spital cu ambulanta , la iml ... (vezi toată discuția)
Procedura de up de 4 ani si cerere test cu poligraful VictorAta VictorAta Acum 4 ani s-a deschis procedure de urmarire penal fata de mine intr-un dosar penal. Asta toamna am aftla ca asta nu e inchisa(cum credeam eu; totusi 4 ani!) ... (vezi toată discuția)