avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am și eu o întrebare, dacă îmi poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am și eu o întrebare, dacă îmi poate răspunde ...

Bună ziua, am și eu o întrebare, dacă îmi poate răspunde cineva avizat.
Fostul soț a părăsit domiciliul conjugal de 3 ani, iar de 2 ani și jumătate suntem divorțați legal. De ce la ora actuala are cartea de identitate tot la adresa mea actuala? Eu acum trei ani l-am scos de pe rol de la primărie, am adus acte doveditoare. Avea o mașină tot la adresa mea, a făcut accident și acum are alta, dar a înregistrat-o tot la mine, deși el locuiește cu chirie în București de cand a plecat.
Este legal acest lucru? Deoarece eu nu am fost înștiințata de la primarie ca la adresa mea figurează încă fostul soț + mașina achiziționată acum câteva luni, la care deja are mai multe amenzi, care, bineînțeles vin tot la adresa mea.
Mulțumesc anticipat!
Sărbători frumoase!
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 19:28, 2 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce la ora actuala are cartea de identitate tot la adresa mea actuala?

pentru ca nu si-a schimbat buletinul si mai e inca valabil sau cel putin, era la data intocmirii actelor de vanzare cumparare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie formulată o acțiune în instanță pentru a se pronunța o hotărâre de obligare a fostului soț la schimbarea cărții de identitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai poate fi un caz, din ce in ce mai des intalnit. Daca fostul sot nu are unde sa-si stabileasca domiciliul (ex. sta cu chirie), domiciliul ramane la vechiul domiciliu. Cunosc pe cineva care a avut domiciliul la vechea locuinta timp de 10 ani, pana si-a facut domiciliul la parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu fara motiv - de la socri andreiionel andreiionel Primul motiv pe citatie in divortul intentat de sotie este - parasire domiciliu fara motiv. eu am plecat in urma scandalurilor din casa socrilor ... (vezi toată discuția)
Carte identitate achmeia achmeia Buna ziua! Sunt divortata de 4 ani iar in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat. De curand a implinit 14 ani si urmeaza sa-si faca ... (vezi toată discuția)