Bună ziua.
În anul 2000 a avut loc un proces de succesiune şi stabilire masă succesorală după mama mea, sentinţă care a rămas definitivă.
Sentinţa a fost respinsă de Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru înscrierea acesteia în CF pe motivul că nu are identificat nr. topo/cadastru a terenului care face parte din masa succesorală iar judecătoria a a admis respingerea întabulării Sentinţei.
În anul 2020 unul din fraţi a cerut instanţei îndreptarea/completarea Sentinţei, ca să se menţioneze expres în Încheiere nr. topo/cad.
Între anii 2000-2020 2 fraţi au decedat şi au copii.
Copii acestora au făcut cerere de intervenţie în interes propriu prin care au cerut ca partea de cotă din teren ce le reveneau părinţilor lor să fie nominalizaţi ei.
Instanţa le-a respins cererea ca inadmisibilă cu motivaţia că: "faţă de limitele impuse de prevederile art. 281 ind. 1 CprC din anul 1865, instanţa subliniază că nu este permisă extinderea cadrului procesual prin investirea instanţei cu soluţionarea unor cereri referitoare la alte raporturi juridice, cum sunt cele privind dezbaterea succesiunii deduse judecăţii de pârâţii..., Cu drept de apel în 15 zile de la comunicare "
Ei sunt nepoţii mei şi nu ne-am opus la admiterea cererii lor, ca să preia ei cota parte din terenul ce le revenea fraţilor mei decedaţi.
Vă rog mult un sfat. Dacă există motive de apel şi care ar fi acestea pe Noul CPrC.
Vă mulţumesc mult şi un An Nou cu succese în afaceri !
Bună ziua,
Răspunsul la această întrebare depinde de formularea capetelor de cerere din fata primei instanței. În măsura în care nu ați investit instanța să se pronunțe cu privire la imobilul x avand nr. cadastral/topografic y, este foarte probabil ca pe langa cererea de apel să fie necesar si o alt proces care să ajungă să fie unit cu cel din apel.
Fara a studia dosarul nu va pot oferi mai multe informații.
Avocat Purcaru Nasta