avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la titlu in vederea lamuririi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la titlu in vederea lamuririi dispozitivelor actiunii

Solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Am obtinut o hotarare irevocabila in instanta, referitor la un proces de partaj succesoral.
Din lotul care mi-a fost atribuit face parte si un teren intravilan. Ghinionul meu este acela ca un expert judiciar incompetent, desemnat de catre instanta, a stabilit in raportul de expertiza niste dimensiuni ale terenului si o forma care nu sunt conforme cu realitatea, lucru constatat la un an si jumatate dupa pronuntarea hotararii irevocabile, cu ocazia efectuarii lucrarii de cadastru. Din cauza ca forma si dimensiunile terenului din hotarare, difera de realitate (suprafata fiind identica cu realitatea), mi-a fost respinsa lucrarea de cadastru, desi era in conformitate cu realitatea. Am inaintat catre instanta o cerere de indreptare a erorii materiale, care a fost respinsa irevocabil, motivul fiind acela ca nu exista o eroare materiala. Intentionez sa inaintez instantei o Contestatie la titlu in vederea lamuririi dispozitivelor actiunii dar nu sunt sigur ca aceasta este calea pe care trebuie sa o urmez. Imi puteti da un sfat ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Viorel Stancut , utilizator 10:34, 4 Mai 2009
daca mai sunteti in termenul legal, ar trebui depus un apel la sentinta si ar fi foarte important sa apelati la specialistii in justitie si cadastru pentru a reusi sa reglementati lucrurile.Se poate cere o noua expertiza si numirea unui alt expert, agreat si de dumneavoastra.
Precizez din nou ca hotararea emisa de catre Tribunalul Dolj este IREVOCABILA, ca am apelat la un expert topo-cadastral autorizat pentru efectuarii lucrarii de cadastru, expert care a intocmit o lucrare cadastrala in conformitate cu realitatea. Aceasta lucrare a fost respinsa de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru ca in hotararea judecatoreasca IREVOCABILA, emisa in februarie 2007 sunt inscrise dimensiuni eronate ale terenului (suprafata fiind corecta). Dimensiunile eronate se datoreaza incompetentei expertului judiciar (altul decat expertul topo - cadastral).
Faceti contestatie la raportul de expertiza topo, alta solutie nu vad
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca puteti face revizuire in temeiul art.322 C.proc civila in sensul ca dupa darea hotararii s-au descoperit inscrisuri noi. As cred mai consulati si pe altcineva
Va multumesc mult. Consider raspunsul dumneavoastra ca fiind cel mai pertinent. Voi tie cont de el.
V-am recomandat ca si consultant.

Alte discuții în legătură

Hotararea definitiva si irevocabila poate fi atacata dupa 3 ani... ionelstoica73 ionelstoica73 situatia ce urmeaza sa o explic in cele ce urmeaza a aparut in urma unei hotarari definitive si irevocabile din noiembrie 2006 este vb de o succesiune ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreacs definitiva de partaj in care s-a numit un expert cadastral pentru a imparti terenul extravilan intre ... (vezi toată discuția)