avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari, plangere penala.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari, plangere penala.

Buna ziua. In urma inceperii unei colaborari cu o persoana pentru o platforma IT, si o discutie initiala cu ceea ce trebuie sa contina platforma, primesc un avans foarte mic dar totusi decid sa ma apuc sa lucrez. In timpul colaborarii, conditiile initiale si specificatiile tehnice au fost respectate si predate de mine (se poate dovedi prin accesarea unui site). Totodata persoana respectiva cu care am decis sa colaborez, imi aduce la cunostinta noi lucruri ce trebuie facute, moment in care subtil ii spun ca mai este nevoie de alti bani pentru a lucra. Persoana respectiva imi spune ca banii vor fi dati mai pe la sfarsitul lucrarii, si eu sa continui sa lucrez. M-am oprit din a munci la acel proiect, amânând persoana respectiva cu diferite motive personale. Aflu ca acea persoana a facut un contract cu beneficiarul ,fara cunostinta mea, fara a ma intreba despre o data limita la care putem preda proiectul, la 2 saptamani dupa ce eu am inceput sa lucrez, dar fara sa mi se ofere o copie a contractului, sau orice alta dovada a acestuia pentru a vedea ce scrie in el, sau sa vad o data de predare a proiectului. Mentionez ca eu nu am nici contract/factura/chitanta sau orice act semnat cu acel colaborator. Banii mi-au fost dati cash,fara a imi impune cineva sa semnez vreun act LEGAL. Dupa expirarea datei de predare, intervine in discutie o alta persoana(soțul) si incepe sa ma ameninte atat verbal(injurii, amenintari cu bataia , cu faptul ca ma va da in judecata, amenintări cu politia etc.)
Timp de 2 saptamani , amenintarile continua.
Reusesc sa intru in legatura cu beneficiarul, care imi precizeaza ca:
-el nu stia despre faptul ca eu lucrez la acest proiect
-el nu stia despre suma infima de avans ce mi s-a dat, pentru ca el a platit acelor persoane peste 70% din suma totala(necunoscuta de mine nici pana in acest moment)
Precizez ca am screenshot-uri asupra tuturor amenintarilor, inclusiv un mesaj vocal in care sunt amenintat si injurat("vin cu politia la usa ta , te bat si politia nu are ce sa imi facă").
Precizez deasemenea ca am dovezi scrise in care mi se recunoaste de catre colaborator, cum ca doar eu am lucrat la proiect si el absolut deloc.
Intrebarea mea este urmatoare:
-cum pot actiona in acest caz?
-eu ma pot incadra intr-o speta penala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefan.smarandache , utilizator 13:49, 2 Ianuarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!

Plângere penală pe 206 cp, motivata foarte bine in fapt și in drept la care, obligatoriu trebuie atasat un probatoriu concludent.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
Pai eu nu am absolut nici un fel de act LEGAL semnat de mine cu cineva. De ce as raspunde dpdv contractual?

Voinea Liviu a scris:

Dvs puteti raspunde maxim civil,raspundere contractuala,insa si aici aveti destule argumente in favoarea dvs.
Insa cu ce probe aveti referitor la amenintarile,injuriile care v-au fost aduse ,ar trebui sa formulati o plangere penala cu constituire parte civila si solicitare daune.

Av. Liviu Voinea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire si santaj tibigrigo tibigrigo cune ma poate ajuta? am facut o intelegere cu o persoana ca sa ii fac o lucrare de amenajare.dupa ce am facut proiectul si m-a inebunit de cap cu tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)
Amenintari tel cu nr privat angelrain angelrain primesc telefoane cu numar privat des in care sunt injurata si amenintata.se poate afla cine este cel care ma suna?numarul nu mi-l pot schimba pentru ca este ... (vezi toată discuția)