avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară sau cadou pt copii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară sau cadou pt copii?

Bună ziua, dacă în decursul unei luni tatăl iese cu copiii la un suc, gogoașă, prăjitură, pizza, este absolvit de plata pensiei alimentare? Sau dacă le oferă lor copiilor cadouri în bani cu mențiunea "faceți ce vreți cu banii, sunt banii voștri"? (Nu sunt împotriva acestor acțiuni, mă bucură implicarea, dar nu înțeleg de ce el asimilează aceste acțiuni cu pensia alimentară. Și pentru cei care vă pregătiți de răutăți, e vorba de 200 lei pt fiecare din cei 2 copii.
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 22:09, 2 Ianuarie 2022
Atata timp cat nu exista dovada (ordin de plata) platii pensiei alimentare, sunteti indreptatita sa va adresati executorului judecatoresc, inclusiv pentru cheltuieli cu scoala si gradinita, de exemplu.
@
VIORICA MADALINA MANU Unde se prevede ca se poate adresa executorului pentru cheltuieli cu scoala si gradinita? Atata timp cat nu este o hotarare judecatoreasca in acest sens, executorul nu face nimic.
De acord. Pensia alimentara a fost stabilita la 200 lei (in instanta sau prin acord de divort, cel mai probabil), asa se mentioneaza in solicitare.
Dacă face dovada că a plătit cash niște bani și că plata a fost făcută pentru plata pensiei este în regulă pentru el. Dacă nu face aceste dovezi, prestațiile făcute sunt considerate bonus/cadouri plăți pentru alte diverse cheltuieli, neținându-se cont de aceste plăți pentru plata pensiei.
Aceea este pensia alimentara. Tu te refereai la cheltuieli cu scoala si gradinita expensie de intretinere. Beneficiarul pensiei de intretinere o foloseste dupa nevoi, nu la scoala si gradinita (numai).

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila Oana83&David Oana83&David Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la ... (vezi toată discuția)
Mama (parinte custodian) doreste sa renunte la custodia copiilor ContSters251730 ContSters251730 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la aspectele legale ale cazului cu care ma confrunt. Sunt casatorita si astept un copil. Sotul meu mai are doi ... (vezi toată discuția)