avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventia Civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventia Civila

Buna ziua,

Ma numesc Alexandra Ledea si sunt din Bucuresti.V-am contactat legat de conventia civila.Ma intereseaza deoarece doresc sa obtin indemnizatie de maternitate si copil si se ia in calcul 85% din venituri daca ai lucrate inainte de data nasterii 12 luni.Am fost angajata la o firma vreo luna si ceva, mai precis in perioada 12.06.09 si 30.07.2009 .De atunci m-au tot dus cu vorba, ca imi fac o conventie civila si nimic pana acum.Acum ca am ramas insarcinata si voi naste la jumatatea lunii mai 2010, ma intereseaza f mult aceea conventie deoarece fara ea risc sa nu obtin indemnizatia.
Firma respectiva afland ca am ramas insarcinata doresc sa ma ajute cu aceea conventie care am aflat ca nu au facut-o la timp.
Pe mine ma intereseaza ce implica aceasta conventie civila daca mi-o elibereaza acum firma pt aceea perioada de iunie- iulie 2009:(daca se poate introduce in contabilitate retroactiv, daca exista vreo amenda care o poate lua si de cat ar fi....etc).Stiu ca la conventii civile ca si la drepturi de autor poti alege ca decat angajatul sa plateasca darile la adminstratie.

Astept raspunsul dvoastra!

Multumesc anticipat

Alexandra N.
Bucuresti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 5 Decembrie 2010
cybele.4u a scris:

'Si eu am in plan sa fac o miscare de asta pt o colega....'

Ai reusit sa faci aceasta miscare pentru colega? Ai putut sa inregistrezi conventia la ANAF pe lunile din urma?
Ma intereseaza sa stiu dc se poate primi indemnizatia pentru cresterea copilului doar pe baza veniturilor obtinute din conventie/ conventii civila/e pe parcursul celor 12 luni anterioare nasterii copilului.






Da, se poate primi indemnizatie pentru CCC numai pe baza veniturilor realizate in baza unosr astfel de contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Din pacate nu m-au lamurit cei de la Serviciul pentru Indemnizatii. Mi s-a spus ca nu mai exista conventie civila in Codul muncii. Atunci i-am ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pt indemnizatia cic crisschirita crisschirita Poate beneficia de indemnizatie CIC o persoana care 12 luni anterior nasterii a obtinut venituri exclusiv din conventie civila? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)