avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara. Mi s-a reținut permisul pe 90 de zile pt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara. Mi s-a reținut permisul pe 90 de zile pt alcool ...

Bună seara. Mi s-a reținut permisul pe 90 de zile pt alcool 0.3 și mi-au eliberat o dovada fără drept de circulație, în naivitatea mea, am crezut xa este o dovada cu drept de circulație pe 15 zile. A doua zi, am fost oprita din nou și mi s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Am deschis un proces pentru contestarea procesului verbal alcoolemie, am termen pe 26 ian. Cele 90 de zile au trecut, nu am primit nimic referitor la dosarul penal care mi s-a întocmit. În aceasta situație mi se restituie permisul? Având în vedere ca au trecut cele 90 de zile de suspendare? Unde pot cere informații referitoare la situația mea? Va mulțumesc
Buna ziua!

Nu împotriva PV trebuia sa deschideți proces. Pe durata procesului penal permisul de conducere nu se restituie decât prin excepție.

Sfatul meu este sa angajați un avocat in cauza penală pentru a putea face dovada netipicitatii subiective a faptei, iar in subsidiar existența unei cauze de neimputabilitate.
Am deschis proces pentru acest pv pentru ca nu consumasem alcool, mergeam la munca, lucrez în domeniul sanitar. Se pare ca de la apa de gura ar fi ieșit acel 0.03. Anulandu-se acest pv practic al doilea pv nu se mai susține pe nimic. Totuși, nu am primit nimic referitor la procesul penal și deja sunt peste 4 luni. Nu ar trebui sa mi se restituie totusi permisul dacă a expirat perioada pentru care mi-a fost suspendat?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
CristinaPH, utilizator
Cat durează cercetările, veți avea dreptul de conducere suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan intrebare milos milos ziua buna. va rog, la ce sa ma astept ca masuri legale? am fost oprit de un filtru de politie, am avut 0,6 alcool pe alcooltester, si in sange prima proba 1,2, ... (vezi toată discuția)
Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)
Daca am avut alcoolemie in aerul expirat peste 0,6 ionuts1982 ionuts1982 pot sa fac o cerere pt a putea conduce pana la calcularea alcoolemiei in sange? (vezi toată discuția)