avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna ziua!Pe la inceputul lui 2021 a fost un scandal ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna ziua!Pe la inceputul lui 2021 a fost un scandal acasa la ...

Buna ziua!Pe la inceputul lui 2021 a fost un scandal acasa la parintii mei(eu locuiesc temporar cu ei), si tatal meu a facut scandal,mai rau ca de obicei,m-am speriat si am sunat la 112 dar eram prea socat sa vorbesc,asa ca pur si simplu operatoarea de la 112 a auzit scandalul,cum tipa taica-miu si a trimis un echipaj,eu am iesit la usa,le-am explicat ca pana au venit ei s-a potolit,fiindca i-am spus ca am sunat la Politie si vor veni. Asa ca domnii politai m-au poftit afara la masina,m-au pus sa semnez o foaie fara sa stiu ce semnez,nu mi-au zis nimic. Dupa Craciun ma trezesc cu o scrisoare de la posta privata,cum ca am o amenda de 3500 lei. Deci nestiind despre ce e vorba,am fost la finante si am cerut proces verbal aferent..a2a zi mi l-au dat si surpriza,era vorba de acel apel la 112,domnii politai au scris ca fiind sub influenta bauturilor alcoolice am apelat nejustficat 112. Alta mizerie,pentru ca eu nu beau de fel,maxim un pahar de vin-bere la cateva saptamani. Acum ce pot face sa anulez amenda? Am intrat si pe ghiseul.ro si se pare ca apare amenda si acolo,fara nicio explicatie.
Problema e ca atunci domnii politai nu mi-au dat nimic la mana,copie dupa proces,nici nu mi-au spus ca ma amendeaza,altfel as fi achitat jumatate imediat sau,mai bine zis,as fi facut contestatie.Ce e de facut?Eu nu cred ca sunt ok aceste practici..ce,amenda e secreta?Nu aveam dreptul sa stiu de ea?Plus ca nu am sunat nejustificat,eram speriat,nu aveam chef de glume. Se poate dovedi daca se gasescapelurile la 112 din ziua respectiva..la cum urla si trantea taica-miu prin casa,am crezut ca cine stie ce va face,fiind probabil beat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:06, 18 Ianuarie 2022
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati procesul verbal in instanta veniti cu un martor care sa spuna ca au mai fost scandaluri,ca starea dvs de teama era explicabila etc.Probabil nu aveti bani pt cs un avocat sa va reprezinte in instanta dar fiind vorba despre o suma destul de mare ar fi indicat sa achitati unui av macar un onorariu pt a va redacta contestatia/plangerea la procesul verbal.
Bună ziua.

Puteți formula plângere împotriva procesului-verbal de stabilire și aplicare a contravenției, iar în cadrul probatoriului, puteți solicita transcrierea/înregistrarea apelului telefonic, de la STS, prin care să demonstrați că apelul a fost justificat, dacă situația descrisă de dvs. este cea reală.
Ar trebui să discutați cu un avocat, pentru a vă ajuta în toate demersurile, întrucât acțiunea dvs. trebuie formulată corect și complet, astfel încât să aveți o soluție favorabilă.
Puteți plăti și ar fi chiar indicat să plătiți jumătate din cuantumul amenzii aplicate, în termen de 15 zile, de la data primirii procesului-verbal. Dacă achitați jumătate și câștigați procesul, vi se va restitui ce ați achitat. Dacă nu achitați jumătate din cuantumul amenzii și pierdeți procesul, va trebui să plătiți toată suma, la sfârșit.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Multumesc,am sa va tin la curent
Soluția este tribunalul. Faceti chemare în judecată la judecătoria de pe raza sectorului comunei de care aparțineti . e singura soluție
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cine a spus ca s-a intamplat intr-o comuna? Oricum,cat ar putea costa avocatul?
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator