avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma suspendata

daca suspend o firma si mai ramin furnizori neachitati,dupa suspendare ii pot plati?
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 18:50, 12 Ianuarie 2010
Amuzanta intrebare:
Sunt f multe firme care au acumulat datorii catre furnizori..Daca s-ar putea asa, si-ar suspenda firma si ar lasa furnizorii ''cu buza umflata''
Cred ca furnizorii trebuie achitati, mai devreme sau mai tarziu.. E de preferat sa negociezi cu ei esalonarea datoriilor..
Ionut
Se pot face plati, dupa cum se pot face si incasari cuvenite din operatiuni intreprinse anterior suspendarii. Suspendarea activitatii nu are va efect suspendarea termenelor de plata.
multumesc, dar cred ca nu am dat suficiente detalii.
trec de pe o firma pe alta si nu are rost sa platesc forfetar pe ambele firme .Datoriile nu sunt mari si se vor plati de comun acord cu furnizorii dar dupa data de suspendare.Se poate?
Se poate, doar datoriile nu sunt acumulate in perioada de suspendare ci inainte.
Suspendarea se face la Registrul Comertului , fara balanta sau bilant ; se intocmesc alte documente si formulare (Decizie asociat , Cerere suspendare , declaratie ca nu vei desfasura activitate pe perioada suspendarii -max. 3 ani , Certificat constatator de la Registrul Comertului ).
Din punct de vedere contabil suspendarea inseamna ca nu mai inregistrezi sume in conturile de venituri si cheltuieli dar se pot inregistra operatiuni de incasari si plati ; Pentru societatea suspendata se depun declaratii (daca nu ai regim derogatoriu ) si bilanturile contabile;
Practic nu ai voie sa desfasori acte de comert .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma suspendata kajan.barna kajan.barna daca firma este suspendata pe 3 ani poate sa faca tranzactii comerciala adica poate sa vanda din stoc cu factura la alta firma....#-o#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu plata tva-ului in cazul in care o firma este suspendata? Anca Florea Podaru Anca Florea Podaru Ma confrunt cu urmatoarea situatie: avem o firma (SRL) a carei activitate, din lipsa de comenzi, a trebuit s-o suspendam, in luna aprilie 2009. Data fiind ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)