avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calculul indemnizatiei de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calculul indemnizatiei de maternitate

Buna ziua,

La calculul indemnizatiei de maternitate (cele 126 zile) se tine cont de numarul zilelor lucratoare din ultimele 6 luni sau de numarul zilelor lucrate efectiv ?
Luand ca exemplu o persoana care a avut 20 zile concediu de odihna luate in cele 6 luni dinainte de concediul maternal.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
eve25, utilizator
Cel mai recent răspuns: eve25 , utilizator 22:09, 5 Ianuarie 2022
Stagiul minim de cotizare pentru concediul de maternitate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul de maternitate (medical).
Va multumesc.

Ma refeream cum se calculeaza media zilnica (suma de bani).
Media zilnica = suma celor 6 salarii brute / nr. de zile lucratoare din cele 6 luni.

In cazul persoanelor care au 20 zile de concediu de odihna de recuperat si sunt obligate sa le consume in aceste 6 luni dinainte de nastere..media zilnica se modifica?


Calculul acesta este valid?

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul cm sarcina si lauzie la a doua sarcina Nko_kiss Nko_kiss Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza CM risc materna si sarcina si lauzie la al doilea copil? Mentionez faptul ca dupa cei doi ani de stat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul prenatal ptr gravide??? mihasava mihasava Buna seara...Am intrat de curand in concediul prenatal....Insa,sunt nedumerita privind calculul acestuia....Ma poate ajuta cineva in privinta asta? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului prenatal/postnatal nicoletaantoci nicoletaantoci buna seara,sunt angajata la stat de 4 ani.momentan sunt insarcinata in 18 sapt.intrebarea mea este daca ma puteti ajuta -ar trebui sa nasc la inceputul lui ... (vezi toată discuția)