avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista contraventie pentru fapta de a lasa lucruri de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista contraventie pentru fapta de a lasa lucruri de valoare la vedere ?

Exista contraventie (si amenda corespunzatoare) pentru fapta de a lasa lucruri de valoare la vedere ?
Spre exemplu pentru ca un laptop este lasat pe bancheta din spate a masinii sau un alt obiect lasat la vedere lasat in curte (vizibil de langa gard).
Intreb in sensul urmator: daca cineva este pagubit (evident prin furtul obiectului respectiv) si face reclamatie exista acest tip de prevedere in baza caruia sa fie amendat ?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
remyvrs, utilizator
Cel mai recent răspuns: remyvrs , utilizator 18:57, 4 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o sanctiune pt faptele prezentate de dvs.Exista o obligatie de diligenta nescrisa a fiecaruia pt a evita sa cadem victime dar atat...
Multumesc pentru raspuns!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu exista o sanctiune pt faptele prezentate de dvs.Exista o obligatie de diligenta nescrisa a fiecaruia pt a evita sa cadem victime dar atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns revoltator al politiei romane la o plangere privind furtul mircea-matei mircea-matei buna ziua, recent am reclamat la politie furtul telefonului mobil. reclamatia am facut-o la mai putin de 2 ore dupa ce am constatat ca mi s-a furat telefonul. ... (vezi toată discuția)
Există vreo lege prin care angajatul e apărat de plata unor pagube pe care nu le-a comis? bbbiancaioana bbbiancaioana Salut, exista vreo lege prin care angajatul este aparat împotriva sancțiunii unor pagube ale unor bunuri materiale pe care nu a comis-o? Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada posesiei unor bunuri furate si asigurate! sorinu sorinu Buna ziua! Mi-a fost sparta locuinta de catre hoti si mi s-au furat cateva bunuri mobile (ceasuri, laptop,...). Pentru locuinta in cauza am avut asigurarea ... (vezi toată discuția)