avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! În urma unei relații destul de lungi cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! În urma unei relații destul de lungi cu fostul partener ...

Buna ziua!
În urma unei relații destul de lungi cu fostul partener am rămas însărcinată. Toate bune și frumoase până pe la jumătatea sarcinii, moment în care am început să avem certuri foarte dese, majoritatea pe tema mutatului cu chirie (individul își dorea din toată inima sa conviețuiască alături de mama lui o viața întreaga) iar la una din aceste certuri mi-a spus ca el ma banuieste de infidelitate (deși nu a avut vreodată motive, eu petrecând 98% din timp cu el) și mai ales crede ca bebe nu este al lui. M-am simțit ca ultimul om, înjosită peste limite și în momentul ăla am realizat ca locul meu nu mai e lângă acest om. După aproximativ o lună în care nu ne-am mai vorbit/văzut, a început să ma caute insistent, sa îmi spună ca regreta ce a spus și sa îmi ceara o a doua șansa, ba chiar voia sa facem cununia civilă. Eu nu am putut trece cu vederea cele întâmplate și din moment ce el a spus o data ca nu este al lui copilul, o poate face oricând de acum încolo lăsându-ne baltă. M-a tot căutat întrebându-ma ce face bebelușul și când nasc dar nimic mai mult. Nu l-a interesat dacă am cumpărat pentru copil cele de trebuința, nu l-au interesat costurile sarcinii, iar despre cele ale nașterii nici nu mai pot spune. Având o sarcină dificila, cu ceva probleme, am fost nevoită să nasc la un spital privat cu doctorul care mi-a monitorizat atent sarcina. Când i-am adus la cunoștința data cu aproximație, locul și costurile nașterii mi-a spus ca sunt o materialistă, ca vreau sa îmi fac mofturile și sa nasc la privat și chiar a încercat sa ma oblige sa nasc la un spital de stat, in condițiile in care eu nu i-am cerut un leu, doar l-am înștiințat. Văzând cu ce atitudine tratează situația, am ales sa las lucrurile asa cum sunt, a venit și momentul în care am născut, am fost singură și am declarat copilul, însă inima nu m-a lăsat și l-am anunțat când am născut, cum a fost bebe la naștere și ca suntem bine. Singura lui curiozitate a fost “cine este trecut in dreptul tatălui pe certificatul de naștere al copilului” și a vrut doar o poza cu bebe, nici măcar nu a vrut sa vina sa îl vadă. De curând, mi-a scris ca dacă tot refuz sa ii trimit fotografii, el ma va da in judecată și va cere test de paternitate și drepturi asupra copilului, Ba chiar ca mi-l va lua pentru faptul ca nu l-am trecut in certificat.
Întrebarea mea este dacă poate sa facă asa ceva, sa îmi ia copilul?? Dacă ma da in judecată, iar eu spun clar povestea și am și dovezi in care recunoaște ca a spus ca nu crede ca el e tatăl, poate face ceva împotriva mea? Care este procedura testului ADN, dar costul? Se obține ușor un ordin pentru efectuarea testului?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:34, 6 Ianuarie 2022
Buna ziua,
pana la urma nu am inteles "cine este trecut in dreptul tatalui pe certificatul de nastere al copilului" ???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In certificatul de naștere al copilului nu este trecut nimeni in dreptul tatălui, deoarece am ales sa recunosc singura copilul, dată fiind situația mai sus descrisă.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatal il poate recunoaste daca vrea si prin recunoastere, va deveni tatal in acte.
mai departe poate cere ca ambii sa exercitati autoritatea parinteasca si program de vizita, de luat, nu vi-l ia nimeni.
va plati si pensie si daca cereti in termen de 3 ani, va plati si jumatate din cheltuielile =cu sarcina si lauzia.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
E normal sa nu fie trecut nimeni la tata caci nu l a recunoscut nimeni. Dvs nu puteati face aceasta declaratie.

Tatal daca doreste sa il recunoască face o simpla declaratie. Daca nu e sigur de paternitate tb proces.

Nu vi l ia nimeni pe copil mai ales ca e sugar si are nevoie de dvs.

Sa i cereti sa suporte 1/2 din costurile spitalizarii, nasterii si controalelor din sarcina plus pensie de intretinere pt minor. Asa e normal caci ni ati facut singura copilul. Fruntea sus si nu va lasati intimidata de amenințările lui.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu va poate lua copilul. Exclus. Poate cere recunoașterea paternității, cu obligațiile și drepturile care-i revin din aceasta acțiune. Ca obligații pensie întreținere minor + 50% din cheltuielile extra documentate. Ca drepturi autoritate părintească comuna, drept de vizita, etc. Având în vedere ca vorbim de un sugar este exclus cel putin deocamdată, vacante împreună etc. Cereți și 50% din cheltuielile cu privire la naștere , lauzie. Cred ca dorința de a fi tata va dispare rapid. În privința amenințărilor , căutați sa aveți dovezi scrise, inregistrari și apoi faceți o planare penala pentru amenintare, stolking, O plângere penala bine făcută va pune lucrurile în ordine cu tatal cel "iubitor".

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ... Pop_pop Pop_pop Buna ziua!! Dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ,a rezultat o fetiță. La acel moment, eu am aflat că aș fi avut 2 luni de sarcină, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)
Copil nenascut planurinoi planurinoi Buna ziua! In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul ... (vezi toată discuția)